Szex és pop, öt menetben

2005.06.01. 9:02

Mikor fél évszázaddal ezelőtt Elvis megringatta csípőjét, és a lányok elkezdtek sikítozni, a szexuális vonzerő és a popzene véglegesen összeforrt. Népszerű témákat köt össze a Viasat, június 10-től.

Milyen zene indítja be a közönséget, és miért? Hogyan változnak a nemi szerepek, és hogyan veszítik el gátlásaikat az emberek a popzenétől? Híres művészek, kutatók és rajongók segítségével a Szex és Pop című, ötrészes sorozat ezekre a kérdésekre keresi a választ a Viasat History sorozatában.

"A Viasat History ókori és modern, politikai és kulturális, tudományos és népszerű történelmi műsorokat tűz műsorára, melyekben felkutatja egykori civilizációk felvirágzását és bukását, bemutatja a legnagyobb felfedezéseket, embereket és azokat az eseményeket, melyek megváltoztatták a világot. Megtalálhatók a sport, a zene, a tudomány, a hadviselés és az üzleti élet történetével foglalkozó filmek, és az életrajzi műsorok Attilától Jelcinig, Madonnától Szűz Máriáig úgy, ahogy még sosem láttuk ezelőtt" - áll a csatorna közleményében.

Az első részben a Nők, szex és pop alcímet viselő epizódban a zenei iparban tevékenykedő nők (például Madonna, Annie Lennox és Cyndi Lauper) emancipációja a központi téma. Második fő anyagrendező téma A fekete zene és a szexualitás a szexi zenékről, a funkyról, a hiphopról, az R&B-ről szól, feltűnik többek közt James Brown, R. Kelly és Snoop Doggy Dogg. A Homoszexualitás és popzene című epizódban Boy George, Marc Almond és Elton John szerepén elmélkednek, nem megfeledkezvén a leszbikus előadókról sem. A Fiúk és lányok folytatás a 90-es évektől kezdődik, a pop-iparról szól, kereskedelmi szempontból is analizálja a fiatalokat. Az utolsó tabuk című epizód a szabályok áthágásáról szól, körüljárván zenében feltűnő a sátánizmus vagy éppen fetisizmus témáit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK