Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elmondta, hogy a pályázat lényege, hogy szülessenek filmre vihető történetek. "Nem lehet előre megmondani, hogy melyik és hány pályázat valósul meg. Olyan is lehet, amiből végül nem mozifilm, hanem tévéfilm vagy akár sorozat születhet" - tette hozzá. Sándor Pál szerint gyakran van olyan, hogy három oldalban megszületik egy ötlet, ami önmagában látványos, de forgatókönyvként már nem működne, filmként már nem funkcionálna. Abban bíznak, hogy akár ezer szinopszis is beérkezhet, ezek pedig dupla rostán mennek át.

Kállai Ferenc főszerepet még nem játszott Garas Dezsővel, így mindenképp emlékezetes lesz a forgatás. "Jól meg kellett öregednem ehhez a szerephez, de örülök, hogy rám osztották a karaktert. Pali bátyám garancia számomra. Jó film lesz, ugyanis a pesti házban és az udvaron történt dolgok az egész világot foglalják össze. Lesz egy nagy vihar: az emberek egészen másképp viselkednek majd előtte, mint utána" - mesélte, majd anekdotázott egy párat. Volt miből mazsolázni, bő fél évszázad alatt akadt pár sztori.

Sándor Pál még egyszer kiemelte a magyar film támogatásának fontosságát. "A tévés és mozis alkotásoknak össze kell fonódniuk, hiszen végül is ugyanazokról a dolgokról szólnak. Én magam 1970 óta rendezek a televíziónak is, ugyanakkor a Hunnia és elődje 1957 óta 350 filmet készített. Az első a Csigalépcső volt, ebben Kállai Ferenc szerepelt" - emlékezett. Ganxsta Zolee ebben a mezőnyben nem nagyon akart villogni, önmagához képest kifejezetten visszafogott volt, csak annyit jegyzett meg, hogy számára ez hatalmas megtiszteltetés - mintha az argentin futballválogatott hívta volna meg őt egy laza meccsre.

"Adj egy történetet"

A pályázat beküldési határideje: szeptember 1.
Cím: Hunnia Flmstúdió, 1145, Budapest, Róna utca 174, I. épület, II. emelet, vagy RTL Klub, 1119, Budapest, Fehérvári út 84/a.

Kalmár Csaba