A Cometet új szponzorokkal és - a saját piacukon - a legerősebb médiatámogatókkal, a korábbi évekhez képest látványosabb körülmények között szervezték meg június 16-án. Mindezek eredményeképpen a rendezvény szombati nézettsége a VIVA történetének egyik legkiemelkedőbb hétvégi nézettségét hozta.

Öt új díj és kategória, kétezer néző a helyszínen, két új szponzor, tíz korábban nem látott produkció a hazai könnyűzene legnagyobb alakjaitól, két külföldi fellépő, rekordnézettség a VIVÁ-n: ez volt a VIVA Comet 2005 néhány jellemzője.

A Comet eseményt és márkát 5 éve építi Magyarországon a magyar zenetévé. Az esemény évről évre jelentősen nőtt és tavalyra érte el a kitűzött célt: Magyarország legnagyobb zenei díjátadójává vált. Idén 5 kategóriában összesen 25 együttest és előadót jelöltek. A győzteseket a közönség választotta egy 5 hetes maratoni szavazás során. Ez alól kivétel volt a legjobb videoklip kategória: a győztest itt egy szakmai zsűri választotta ki.

Forrás: [origo]

Az előzetes kampány és érdeklődés eredményeképpen a rendezvényből készült adás nézettsége is kiemelkedő volt: a szombat esti adás (június 18., 18.00-19.59) közönségaránya a VIVÁ-n 13,2 százalék volt, a célcsoporton belül, a 15-29 évesek közt. A szombati nap átlag share-adata reggel 7 és este 11 közt 9,2 százalék volt, amely a legjobb eredményt elérő hétvégi nap a VIVA történetében.