A farm, ahol éltünk

2005.06.30. 12:34

Július elején Arizona államban, Tombstone városban megrendezendő  filmfesztiválon ismét összegyűlik az Államokban nagyon szeretett családi sorozat, A farm, ahol élünk teljes szereplőgárdája. Mintha nálunk a Szomszédok stábja bulizna át négy napot.

Melissa Gilbert, Dean Butler és Alison Arngrim is azon sztárok között lesznek, akik részt vesznek a különleges vetítéseken és beszélgetéseken, melyekre az évente megrendezett Tombstone Western Filmfesztivál keretén belül kerül sor. Az egykori sorozat szereplői kiválogatták kedvenc epizódjaikat, melyeket szintén levetítenek a fesztiválon.

Aki találkozott már vele, bizonyára nem sopánkodott hosszan a világ értékrendjének teljes felborulásán, nem zaklatottan állt fel a fotelből. Ebben a sorozatban nincs géppisztolyropogás, robbanó autó, repülőt eltérítő, gonosz, bajszos ember: nem is lehetne, mivel elvileg az 1800-as évek végén játszódik.

http://www.gilbert-boxleitner.com/melissa.html

A főszereplő Melissa Gilbert régen és ma

"A tévéműsorok egyre mocskosabb filmkínálatában szellemi oázis ez a filmsorozat. Egy kis vidéki település egészséges családjának életébe nyújt bepillantást. Benne egy nemcsak keresztényi módon gondolkodó, de keresztényi módon élő család a főszereplő" - írta a sorozatról korábban a katolikus.hu.

Laura Ingalls Wilder regényei alapján készült a hetvenes években a tévésorozat, mely itthon A farm, ahol élünk címmel ment (Little House in the Prairie, eredetileg), egy amerikai család gondjait, örömeit, napi küszködését mutatja be. A sikerre jellemző, hogy nyolc szezonon át futott, 1974-től kezdve. Michael Landon rendezőként és főszereplőként is bizonyított, ő alakította Charles Philip Ingallst. Nejét, Caroline Ingallst Karen Grassle játszotta, míg Laura szerepére Melissa Gilbertet szerződtették - ő később komolyabb pályát futott be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK