Kinizsi Ottó: fiatalon, nagy rutinnal

2005.07.04. 11:16

Rövidesen szabadságra megy a Barátok közt, vele a sorozatbéli Balassa Imre. A színész Tatabányán született, gyermekéveit Tarjánban, egy kis faluban töltötte. A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatán érettségizett, de közben már több MTV-s produkcióban bizonyított, így az RTL Klub szappanoperájának ritmusát is hamar felvette.

Kinizsi Ottó nem zöldfülű újoncként került a sorozatba, hiszen előtte az MTV-nél dolgozott pár évet, a Kölyökidő stábját erősítette - azt a műsort öt-hat gyerek vezette. A kisebbeknek szóló program után a Repeta című műsorba került: ez is az MTV-n futott, oktató jellegét leginkább a középiskolások, érettségizők használhatták ki. Ez mindennap ment, így a rutin is kialakult. A kamerákat tehát gyerekként megszokta, a Bk-stáb felét már ismerte korábban, így a beilleszkedés nem volt problémás.

Az ismertséget tudja kezelni: "Furcsa helyzet. Vannak félelmeim, hogy vajon megérdemlem-e a népszerűséget. A szakmám a szórakoztatás, és talán meg is érdemlem. A művész, a sportoló, aki tényleg teljesített is, az jó érzéssel ad autogramot. Vigyázni kell, mert az ember egyfajta bálvánnyá lehet a gyerekek szemében, és nem látnak mindig jó példákat." Úgy látja, hogy vannak olyanok, akik semmit nem tettek le az asztalra, és mégis példaképek tudtak lenni a kicsiknél.

Nosztalgiával gondol vissza a kezdetekre: "Az első jelenetemben Vili bácsival találkoztam a Rózsa presszóban, de a szövegkönyvem elkallódott, egy későbbi jelenet szövege volt nálam. Volt némi kapkodás, de minden rendben ment, és aznap még felvettek velem vagy húsz jelenetet. Amúgy a szövegeket viszonylag gyorsan tanulom, ezzel nincs gond."

"Nekem hamar fel kellett nőnöm. 14 évesen költöztem Pestre, két hónapot laktam kollégiumban, de utána már az albérlet jött, annak minden szabadságával és kötelezettségével. Korábban csöppentem bele a dolgokba, mint mások, nem volt családi kontrol. Mindig dolgozni kellett, hogy befizessem a számlákat. Szerencsére mindig volt célom, felelősségtudatom is, így nem kallódtam el" - emlékezett a múltra.

A munka csak érettségi és felvételi környékén hátráltatta, akkoriban nemigen tudott koncentrálni a tanulmányokra. "Ha dolgozol, könnyel elkapod a ritmust. Én meg szeretek itt dolgozni, rengeteget lehet tanulni. Van pár munkatárs, akik a hőskorban kezdték a szakmát, és remek régi sztorikkal jönnek. De nem csak forgatok, dráma-pedagógiát is tanítok fiataloknak" - újságolta a Barátok közt színésze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK