Az utolsó lapos hét

2005.08.24. 11:55

Míg meteorológiai szempontból szinte el sem kezdődött, a tévében már vége is az esős, nyirkos, nyamvadt októbert idéző nyárnak: hétfő óta már őszi struktúrában dolgoznak a tévék. A két nagy kereskedelmi adó továbbra is kiegyenlített versenyt vív a nézőkért, hiszen a Top 10-es listán testvériesen megosztoztak öt-öt műsorral. Az argentinok elleni meccs valószínűleg a viszonylag korai kezdési időpont miatt nem került be a legnézettebb műsorok közé. Az augusztus 20-i tűzijátékot az RTL Klubon nézték a legtöbben.

A múlt héten az RTL Klub volt a legnézettebb hazai tévécsatorna, a nézők 27,3 százaléka választotta műsorait. A TV2 25,3 százalékkal alig marad le tőle, miközben 14,8 százalékot ért el az MTV. A 18 és 49 éves kor közti, reklámozóknak fontos célcsoport esetében is a megszokott arányokat látjuk, itt valamivel nagyobb az RTL Klub előnye, jelentősebb a közszolgálati adó lemaradása. A Viasat 3 számít továbbra is a negyedik legnézettebb hazai tévé: az év 33. hetében a teljes lakosság 3,9 százaléka, míg a fiatalabb korcsoport 4,9 százaléka választotta huzamosan a csatorna műsorait.

Peter Falk - Columbo - népszerűsége töretlen a magyar nézők körében, annyira, hogy a harmincas toplista első helyén szerepel a ballonkabátos nyomozó, aki kissé idegesítően és körülményesen, ámde mindig eredményesen nyomoz. A 33. héten a teljes lakosság körében 1,88 millió néző figyelte a detektívet, és ezzel az epizód legnézettebb műsora volt a hétnek.

Az RTL Klub egy Fókusz-szal került a dobogó második fokára, míg a TV2 Napló-ja lett a harmadik. Nyáron túl nagy izgalmak nincsenek a televíziózásban, így kerültek különféle régebbi akciófilmek, poros vígjátékok a legjobbak közé. Hazai produkciókból még az RTL egyik Híradó-ja, egy korábbi, megismételt Irigy Hónaljmirigy-show és a TV2 Tények című hírműsora tudott még megkapaszkodni a legjobb tíz között. Nem volt a magyar televíziózás legizgalmasabb hete, de ezt nem is várta el senki: tradicionálisan ilyenkor mennek legtöbben nyaralni - és nem csak a tévéknél van pangás, hanem a képernyő előtt is kevesebben ücsörögnek, mint egy borongós novemberi estén.

A főképp RTL-es sztárok szép helyeken felvett mininyaralásait bemutató A világ hét csodája című kalandreality utolsó epizódja 1,29 millió nézőt vonzott. Az argentinok elleni barátságos futballmeccs mögötte jön a sorban, a 14. legnézettebb műsor volt, 1,27 millió néző nézte huzamosan a 2-1-es zakóval végződő mérkőzést. Az augusztus 20-i tűzijátékot az RTL Klubon nézték a legtöbben (1,125 millióan).

Az MTV csupán a Kékfény című bűnügyi magazinnal és az Önök kérték kívánságműsorral tudott felkerülni a Top 30-as listára. Előbbi műsor gonosztevőin 1,2 millióan borzongtak, az utóbbiban előadott sanzonokra és kabarétréfákra pedig 1,09 millióan nosztalgiáztak.

A héten már őszi műsorrend szerint működnek a tévécsatornák, újra van Jóban Rosszban, Legyen Ön is milliomos, Barátok közt - így az is kiderül végre, hogy kiszabadul-e végre szegény Rékasi Károly a bányából, ahol az egész nyarat töltötte.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK