Ezt nézzük ősszel

2005.08.26. 12:43

Megvizsgáltuk, mit kínál a két nagy kereskedelmi tévécsatorna a következő hónapokra. A TV2 egy gyerektábor vidám életéről készült saját sorozattal, egy élő talkshow-val, Bochkor Gábor új vetélkedőjével és egy amerikai sikersorozattal, a Desperate Housewifesszal próbálja átvenni a vezetést a nézettségi fronton, de indul a Megasztár 3 is. Az RTL Klub a Lost című, máshol nagy nézettséget hozó sorozattal kezd, lead egy hazai fél-valóságshow-t, új műsorral jelentkezik Kepes András. Magyar filmek is lesznek, no meg Ganxsta Zolee is saját műsort kap.

A TV2 új, saját gyártású és licencműsorokat indít el: ilyen lesz például a Vásott kölykök című produkció, mely a forgatásokról kiszivárgott hírek szerint a főszereplő sztárokat kikészítő show-műsor lesz. Tizenkét mindenre elszánt, vásott kölyök, rakoncátlan csibész mindennapos csínytevéseit szenvedik el a médiaszeméyliségek, de nem csak a gyerekek rutinszerű rosszalkodásait, hanem egymás társaságát is el kell viselniük. A gyermekfelügyelők szerepében dr. Csernus Imre, Kiszel Tünde, Növényi Norbert, Harsányi Levente és Torres Dániel mutatkoznak be.

Az RTL Klub nagyobb gyerekekkel próbálkozik: a Bajkeverők című sorozat nyolc magyar fiatal nyári bulizásait, kalandjait mutatja be: ez egy fél-reality, hiszen a főbb cselekmények előre meg vannak írva, de a sztori hajlékony, a dialógusok spontánok, így menet közben is alakult a sztori. A történet egy lakótelepi bandáról szól, amelynek tagjai megszereznek egy lepattant buszt, és mozgó peep-show-val járják az országot. Harminc őrült nap, nagy piálások, szerelem, szex, tizenkét részben, októbertől. A féktelen tivornyák, szabadon csapongó huszonévesek vélhetően más korcsoportot szólítanak meg, mint a gyerektábor résztvevői.

Szeptembertől új közéleti műsor indul a TV2-n, Mutató címmel. A műsor vezetésére négy olyan televíziós személyiséget kért fel a csatorna vezetősége, mint Jakupcsek Gabriella, Bárdos András, Frei Tamás és Sváby András. A páros műsorvezetésű, élő talkshow-ban fontos, mindennapi életünket érintő társadalmi és közéleti kérdések kerülnek terítékre. "A műsorkészítők szándéka szerint a műsor olyan, a nézőket is éppen foglalkoztató, aktuális témákkal fogalakozik, mint az adó- vagy az iskolaügyek, a népesedés vagy a turizmus kérdése, az életszínvonal problematikája, a magyar foci vagy éppen a magyar bankok helyzete. Okos beszélgetések közérdekű kérdésekről a magyar média legkedveltebb és leghitelesebb műsorvezetőivel, most tényleg komolyan" - mondta erről Lóránt Gergely, a TV2 szóvivője.

Kepes András tavasszal már levezényelt az RTL-en négy Desszert-et, ezúttal viszont nem békés, meghitt, beszélgetős műsorral jön: a Világfalu különféle kultúrákat mutat be. A tizenkét részes sorozattal bejárta a fél világot, kalandozott Indiában, az Andokban, Japánban, Marokkóban, de szó esik a gyimesi csángó, az oláh cigány vagy az ortodox zsidó kultúráról, ezen népcsoportok tradícióiról, múltjáról, világról alkotott képéről. "A világ nagy részén az emberek másként születnek, másként élnek, másként halnak, másként szeretnek, másként gondolkodnak, mint mi. Hátha lehet tőlük tanulni!" - mondta erről az ötletgazda.

Az Egyesült Államok televíziós kínálatába bombaként berobbant sorozat, a Desperate Housewives, melynek magyar címe Született feleségek, már az első epizódoktól kezdve erősen megszorongatta a megdönthetetlennek hitt közönségsikerrel büszkélkedő Szex és New York-ot. A bravúrosan debütáló, nagy bevételeket és magas nézettséget produkáló sorozat tömegek mozgalmává nőtte ki magát, ahol csak képernyőre került. A sorozat a tengerentúlon a nézők kedvencévé vált, s már a németek is rajonganak érte. A sorozat szarkasztikus történetei Németországban is magas nézettség hoznak a Pro 7 csatornának. A TV2 megállapodott a Disney-vel, a produkció gyártójával, így ősztől a csatorna képernyőjén láthatják a nézők a "feleségeket".

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK