Bajkeverők: új reality az RTL-en

2005.09.01. 10:39

Egy 12 részes játékfilm-reality indul az RTL Klubon október elején, hetente egyszer, negyven percben kerül képernyőre. A sztori magva: egy fiatal, nyolctagú lakótelepi csapat szerez valahonnan egy ócska, lepukkant buszt, majd hogy tartalmat adjanak a nyárnak, elhatározzák, hogy mozgó peep-show-t alakítanak ki benne, majd így járják az országot.

"Műfajilag ez nem valóságshow, inkább egyfajta reality-játékfilm. A forgatókönyv egy része előre meg van írva, nagy vonalakban, de a dialógusok, események maguktól alakulnak. Kitalált karakterekre kerestünk figurákat, így nem is alkalmaztunk profi színészeket. Olyan srácok és lányok vannak a csapatban, akik múltjuk miatt hitelesen képviselhetnek egy egyszerű gyerekekből álló lakótelepi bandát" - kezdte az ismertetőt Kovács Dániel főszerkesztő.

Hosszas keresés előzte meg a munkát, tovább tartott a jó szereplők megtalálása, mint maga a forgatás. A csapatban van egy lány, aki már ismert a Kísértés című RTL-es műsorból, de felbukkan egy másik ismerős arc is, a Survivor című túlélőshow egyik legjobb szereplője, Péter, aki végig gonoszan és okosan mozgatta a szálakat - mígnem kórházba szállították, majd hazahozták Európába.

A női főszereplő egy Viva nevű lány lesz, benne görög, orosz és némi arab vér csörgedez. Pornós múlttal rendelkezik, két évet húzott le a szakmában, de ezt egy percig nem szégyelli. "Olyan karakter, amilyen szinte nem is létezik. Elképesztő lány, húszéves. Egy saját maga által kreált világban él, ahol Barbie baba a példakép, és minden rózsaszín" - mondják róla. Egy másik érdekes figura lehet Kótai Ákos, aki a magyar break egyik jelentős figurája, világbajnok. Itthon kevésbé ismert, kevés időt töltött Magyarországon, de külföldön szép sikerei voltak.

"Egy road movie már régóta az álmom, szerettem volna készíteni egy utazós sorozatot. Az a Trunkó Bence segített a forgatókönyv megírásában, aki az Argó-t is írta. Nyáron egy hónapig folyamatosan forgattunk, több történt ezekkel a fiatalokkal, mint másokkal egy élet alatt. Rengeteg kalandot éltek át, sokat rosszalkodtak, le is csukták őket rövid időre. Laktak luxuskörülmények közepette, de teljes szegénységben is" - emlékezett a főszerkesztő.

Forrás: RTLKLUB

Kérdésünkre, hogy nem tartanak-e konzervatívabb nézők haragjától azért, mert pucér fenekeket és erősen italozó fiatalokat mutatnak majd a műsorban, Kovács Dániel nemleges választ adott, ugyanis szerinte ez egy játékfilm, aminél sokkal rosszabbak vannak. "Nálunk nincs emberölés, mint más filmekben. Ezek a srácok nem példát mutatnak, nem hősök. Itt a cél a szórakoztatás" - nyomatékosította.

Forrás: RTLKLUB

Természetesen külön zenéje is lesz a sorozatnak, de gyakran felhangzanak majd a szereplők által hozott cédék dalai is, ezek adják majd meg a jelenetek hangulatát. Hogy mely napokon kerül adásba a sorozat, azt már tudják a készítők - de a konkurencia miatt megpróbálják a legvégsőkig titkolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK