Az HBO sikeres sorozatának szerzője úgy gondolja, hogy a szexuális tabuk döntögetése hozta meg a széria sikerét. Új könyve holnap jelenik meg, de figyelmezteti az olvasókat, hogy ne várjanak túl sok pikáns szöveget tőle.

A Lipstick Jungle című könyv szeptember 6-i megjelenése előtt Candace Bushnell a számára elismerést és sok pénzt hozó sorozatról mesélt. "A Szex és New York számomra igazából nem a szexről szólt, az inkább csak a cukormáz volt a tortán" - vélekedett. Szerinte a siker annak köszönhető, hogy a négy női főszereplő merészen, kihívóan beszél a szexuális életéről, a nők egészen nyíltan ecsetelik egymásnak a megesett kalandokat, megbeszélik a fortélyokat, akár az orális technikákat is.

Az írónő megjegyezte, hogy az általa ismert nők sokkal többet beszélnek munkájukról, mint a nemi kérdésekről. "A nők többségének dolgoznia kell. Amikor felnő az ember, akkor akadnak a szexnél is fontosabb dolgok" - mondta.

A Lipstick Jungle három New York-i nőről szól, akik sikeresek munkájukban. Bushnell szerint a sztori a Szex és New York utáni korszakról szól, negyvenes, valahol mélyen magányos nők mindennapjait villantja fel. Az egyik főszereplő egy klasszikus üzletasszony, egy újságnál dolgozik (nem túl meglepő), ügyvezető igazgató akar lenni, miközben egy férfimodellel randizgat. Másik fontos karakter a sikeres producer figurája, ő válás után van, és a gyerek elhelyezése a legnagyobb problémája. A harmadik főszereplő a divatszakmában ért el sikereket, miközben egy milliomossal flörtölget.

Néhány lap már megkapta a könyvet, egyes kritikák szerint a Lipstick Jungle nem más, mint egy keserű feminista írás, arrogáns nőkről, akik semmivel sem jobbak, mint a hasonló férfiak.