Az utolsó szakaszba ér A Nagy Könyv

2005.09.06. 10:13

A harmadik és egyben a döntő szakaszába érkezik a már közismert olvasásnépszerűsítő program- és műsorsorozat. Az utolsó etap október 1-jén kezdődik és december 15-én ér véget.

Az olvasók ebben a fordulóban választják ki A Nagy Könyvet, azaz a magyar olvasóközönség legkedvesebb regényét 2005-ben. Ebben az időszakban sms-en és vezetékes telefonon, illetve - az utolsó két adás kivételével - az interneten keresztül is lehet szavazni.

A versenyfilmek arcai közt ott van - többek közt - Kovács Ákos, Hernádi Judit, Geszti Péter, Schubert Éva, Kulka János, Sebestyén Márta vagy Udvaros Dorottya, rendezőként pedig Alföldi Róbert, Gothár Péter, Török Ferenc és Gárdos Péter is bizonyíthat - ismét. A filmek közül több alkotással az [origo] is foglalkozott.

A tizenkét legtöbb szavazatot kapott regény tizenkét részből álló televíziós műsorsorozat keretében versenyez. Minden alkotás azonos feltételekkel mutatkozik be a képernyőn. A hat elődöntőben két-két regény páros mérkőzésére kerül sor (sorsolás dönti el a párosításokat és az adásba kerülés sorrendjét), a középdöntőben a három-három továbbjutott regény verseng a képernyőn. A döntőben (2005. december 15-én) a két legtöbb szavazatot kapott és a kiesettek közül vigaszágon a közönség által visszajuttatott harmadik regény közül választhatják ki a nézők a kedvencüket, A Nagy Könyvet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK