Újra lesz Szomszédok, felbukkan Süsü fia

2005.09.09. 10:22

A két nagy kereskedelmi tévé új műsorrendjének bejelentése után két héttel a közszolgálati tévécsatornák, az m1 és az m2 vezetői is ismertették az őszi változásokat. Süsü már nem egy mai sárkány, megfáradt már, tüze épp csak pislákol - így az ő fia bukkan fel a képernyőn. Az ősi magyar szappanopera, a lakótelepi valóságra reflektáló Szomszédok az elejétől indul, de lesz új könnyűzenei magazin, napi vitaműsor és friss sportmagazin is.

Információs fronton erősít ősszel az MTV. Gyakrabban lesznek hírek, a tervek szerint 3-4 óránként lesz valamilyen híradó. Lesz külpolitikai magazin, az új Panoráma, miközben folytatódik rendületlenül a Kékfény, A tévé ügyvédje, A szólás szabadsága.

Szórakoztatásban is megpróbál többet nyújtani az m1, de az irányvonal inkább a retro. A Szomszédok az elejétől indul ismét a csatornán: ez volt a csokifagyi azokban az időkben, amikor nem volt más fagylalt, és a választás szabadsága annyiban merült ki, hogy csokifagyit nyalunk vagy nem eszünk semmit. Visszajön tehát Lenke néni a nagy bölcsességekkel, Taki bácsi és a taxi, Vágási Feri és az aprócska Ábel Anita, látunk újra Trabantokat és Wartburgokat, néhány emberen meg márványfarmer feszül majd, miközben a háttérben szól a Super Channel. A részek végén elhangzó nagy okosságok, közhelyes megállapítások nyilván komoly derültséget okoznak majd, egyik-másik még szállóige is lehet. Újítás lesz, hogy néha kis ablakok nyílnak a képernyőn, szöveggel magyarázzák a történet hátterét, az akkor aktuális, mára elfeledett eseményeket. A sorozat vélhetően inkább a nosztalgiázó, idősebb korosztály kedvence lesz, a tizenévesek alighanem megnéznek két részt, de nem vesződnek vele többet: nekik ez már túl lassú, szokatlanul ósdi és unalmas lesz, lévén egészen kevés autósüldözés és lövöldözés van benne, de bikinis szexbombák sem ugranak ki helikopterekből minden epizódban.

A Dob és basszus című zenei műsor ötven percben jelentkezik. Könnyűzenei magazin, szintén retro, szintén múltba néző. Híres dalok keletkezésével foglalkoznak a szerkesztők, műsorvezetők, így az LGT-termésből, Koncz Zsuzsa munkásságából is mazsoláznak majd. Az első adás mindjárt 1981-re fókuszál, emlékezetes év volt a mi kis provinciális  popzenénkben: a Táncdalfesztiválon ekkor robbantott a Hungária a Limbó-hintó-val, ekkor bukkant fel a később is sok sikert arató KFT, egy szokatlan előadással, egy furcsa számmal, a Bábu vagy című dallal.

Hétvégén hollywoodi filmek, Oscar-díjas alkotások mellett új sorozat indul gyerekeknek és az infantilis felnőtteknek: jön Süsü fia. Jamie Oliver is az m1-en főz (nyilván nem pacalt), de új sportmagazint is beígért a csatorna vezetősége.

Forrás: [origo]

Ősszel jönnek A Nagy Könyv versenyfilmjei. Itt épp Nemecsek és a Pál utcai fiúk dobálják a stáb tagjait

Folytatódik délutánonként a 12+, de naponta jelentkezik ANagy Vita című műsor is, utóbbiban a vasárnapi ebédek hangulatát próbálják visszaadni. Beszélgetős adás lesz, este hattól fél hétig, ebben két generáció (apa és lánya) vitat meg aktuális témákat. Megy tovább természetesen A Nagy Könyv. Lesz tengernyi dokumentumfilm is, hiszen az MTV megvette a BBC Blue Planet című sorozatát, sok más hasonló alkotás mellett. A tervek közt szerepel elindítani egy történészshow-t, melyben szakértők vitatnák meg a magyar történelem egy-egy fordulópontját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK