Ma támadásba lendülnek a Vásott Kölykök

2005.09.22. 10:39

Ma este kerül adásba a TV2 új műsora, a válogatott csibészeket felvonultató, gyerektábori hangulatot idéző Vásott Kölykök első része. Az executive producert kérdeztük: a legnagyobb ellenségük a pocsék, esős idő volt, ennek ellenére a legtöbb felügyelő-médiaszemélyiség örömmel gondol vissza az eseménydús két hétre. Növényi Norbert egy gyerektáborban, kezében hulahoppkarikával: furcsább, mint Fidel Castro egy misén.

"Körülbelül huszonkétezer percnyi nyersanyagunk van. Napközben négy kamera dolgozott, néha egyszerre. A szereplők mellett egy ötvenfős csapat ügyködött, de ebben már benne vannak a sofőrök, az előkészítők, a ruhákat beszerző kollégák, az ételhozók is. A forgatás két hétig ment, szünet nélkül, az anyag pedig nyolc részre lett vágva" - sorolta a számadatokat Koós György az [origo] kérdéseire.

Új típusú műsorról van szó, saját gyártásban készült, nem nemzetközi licenc alapján. Hangsúlyozottan nem gyerek-Big Brother-ről van szó: ebben az esetben egy tucatnyi vásott csibész utazott egy gyerektáborba, ahol öt hazai médiaszemélyiség mellett éltek két hetet.

Komoly nehézséget csak a pocsék időjárás okozott: mikor a műsort, a feladatokat megtervezték, azzal kalkuláltak, hogy augusztusban nyár lesz. "Persze volt alternatív megoldás is a tarsolyunkban, de nem hittük el, hogy az idő negyede lesz csak napsütötte, a többi borús vagy esős nap volt" - emlékezett az executive producer.

tv2

A szereplők - Torres Dani, Harsányi Levente, Kiszel Tünde, Csernus Imre, Növényi Norbert - viszonylag jól kijöttek egymással, igazából a gyerekek tették őket próbára. Torres az első két adás után lemezkészítés miatt távozott a táborból, őt Dévényi Tibi bácsi helyettesítette, úgyhogy ő is beletartozik a felügyelői csapatba.

A casting tehát igen jól sikerült, hiszen sikerül kiválasztani igazi rosszcsontokat. A nagy csintalankodás közben baleset nem volt, mindössze egy ujjtörés akadt, de az is a tábor előtt, a felkészítés során történt. Persze azonnal előkerült orvos, és a helyzet súlyára jellemző, hogy a szülők inkább azért aggódtak, hogy nem marad-e le a labdához szerencsétlen mozdulattal nyúló gyerek a táborról az ujjtörés miatt.

A műsor első része ma este kerül adásba, ötven percben. A címzene és a belső elválasztó zenék Szűcs Norbert munkái, a főcím és a belső animációkért pedig Koós János fia, Gergely felelős - ők mellesleg csak névrokonai a producernek.

"A gyerekek nagyon élvezték a nyaralást, azóta is találkozunk már velük. Volt egy belső, tábori rend, egészen az ébresztőtől a takarodóig. A programok változatosak voltak, ahogy a problémák is, ezeket az élet hozta. Reggel hét és este tíz közt forgattunk, éjjel a kamerák is pihentek" - mesélte Koós.

A népes stáb egy segítőn keresztül kommunikált a felügyelőkkel. Este is sikerült elkülönülni a gyerekektől, ugyanis az állandó orvosi ügyelettel és éjjeliőrrel is rendelkező tábor eleve két részre van osztva: az egyikben a csibészek rosszalkodtak, a másikban próbáltak pihenni a filmesek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK