Megújul az RTL Klub hétfő estéje

2005.10.03. 10:43

Beerősít az RTL a hét első napján: nem mintha eddig nem nyerte volna nézettségben a Milliomos - Barátok közt - Győzike tengely az estét.

Két új, saját gyártású műsorral jelentkezik ma este a csatorna. A Gáspár Győző néhol elviselhetetlenül harsány, ám szeretettel, finom érzelmekkel teli életét bemutató doku soap után jönnek a Bajkeverők, majd szelídebb lesz a hangnem, más a stílus: visszatér Kepes András, ám ezúttal nem négy Desszert-tel, mint tette tavasszal.

Sokan úgy vélik, hogy furcsa húzás egy egészen más nézőközönséget vonzó Győzike és egy szintén más korcsoportot megcélzó fél-reality sorozat mögé betenni egy tartalmasabb, elgondolkodtatóbb, utazós műsort, ám Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója az [origo] kérdésére elmondta, hogy a döntés teljesen tudatos. "Győzike nem csak az alacsonyabb iskolázottságú nézők körében népszerű, sok értelmiségi is nézi. Erős hétfőt remélünk, bízunk benne, hogy a közönségünk kitart a Világfalu végéig. Kepes András sorozata főműsoridőbe került, hiszen az este 11-ig tart. Amúgy büszkék vagyunk az együttműködésre, és nem várjuk, hogy nézettségi rekordok dőljenek meg este fél 11-kor" - mondta a műsor sajtótájékoztatóján.

Kepes András kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy többé-kevésbé sikerült megvalósítania terveit az elmúlt két évben, és csak két olyan helyszín volt, amelyeket tervezett, ám mégsem utazott el ezekre a helyekre. "Az egyik Grönland lett volna, ami nagyon vonzott. Már szervezték, de közben kiderült, hogy alig van már meg ott az a romantika, amire vágytam. Nincsenek jégkunyhók, minden megváltozott, nekem pedig autentikus helyszín kellett. A másik célom a francia Polinéziához tartozó Marquesas-szigetek lett volna,Gauguin itt halt meg" - mondta Kepes. A műsorról bővebben itt olvashat.

A Világfalu előtt egy 12 részes játékfilm-reality indul. A Bajkeverők hetente egyszer, negyven percben kerül képernyőre. A sztori magva: egy fiatal, nyolctagú lakótelepi csapat szerez valahonnan egy ócska, lepukkant buszt, majd hogy tartalmat adjanak a nyárnak, elhatározzák, hogy mozgó peep-show-t alakítanak ki benne, majd így járják az országot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK