A Cartoon Network közzétette a gyerekek számára kiírt magyarországi animációs verseny, az Animáció Generáció győzteseinek nevét.

A 6-12 évesek kategóriájának győztese Alberti Dorina Budapestről, aki a Budai Rajziskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola diákja. A következő korcsoportban (13-16) a budapesti Széchenyi István Gimnázium tanulója, Rödönyi Csilla lett az első.

Az Animáció Generáció egy országos verseny gyerekek és iskolák számára, amelyet évente rendez meg a Cartoon Network. Az egyedülálló verseny eredeti ötleteket és vicces történeteket vár, és immáron harmadik éve kerül megrendezésre. 6 és 16 év közötti gyerekek százai vették az időt és fáradtságot, és megalkossák saját, teljesen új rajzfilmszereplőiket és történeteiket. Képzelőerejük eredménye nem csupán tehetségüket bizonyítja, és nem csak értékes ajándékokat jelent, hanem munkájukat a csatorna életre kelti és műsorra is tűzi.

cartoon network

Egy kocka a nyertes, Rödönyi Csilla képregényéből

Közel ezer magyar diák nevezett a versenyre, és a legjobbakat egy szakértő zsűri választotta ki a Cartoon Network londoni központjában.

Mindkét tehetséges ifjú hölgy kap egy hordozható tv-készüléket, egy hordozható CD-lejátszót, egy Cartoon Network ajándékcsomagot és művészeti kellékeket. Nagyszerű teljesítményüknek hála, iskoláik kapnak egy számítógépet, egy nyomtatót, egy scannert és művészeti kellékeket 1000 dollár értékben. A művészpalánták legirigyeltebb jutalma mégis az a tény, hogy viszontláthatják műveiket a Cartoon Network képernyőjén.

Forrás: [origo]

A győztes csapat

A Turner Broadcasting System által működtetett Cartoon Network a hét minden napján 24 órában, 20 nyelven kizárólag rajzfilmeket sugárzó gyermekcsatorna, mely digitális és analóg szatelliten, kábel-, illetve földi sugárzású csatornán keresztül fogható 160 ország 180 millió háztartásában.