Vágó István hozta a milliókat

2005.11.08. 12:37

Múlt héten 31,2 százalékos, átlagos nézettséggel az RTL Klub volt a legnépszerűbb magyar tévécsatorna. A 44. héten a TV2 26,4 százalékot ért el, a teljes lakosság 12,2 százaléka az m1-et, 3,4 százalék pedig a Viasatot választotta. A 18-49-es korcsoportnál az RTL 33,5 százalékot, a TV2 27,4 százalékot hozott átlagosan, ugyanakkor esténként, főműsoridőben már szignifikáns az RTL Klub előnye: több mint tíz százalékkal vezet legfőbb riválisa előtt.

Az MTV legnézettebb műsora az alig 11 perces lottósorsolás volt, de mivel elvitte valaki a kétmilliárdot, most egy darabig ez nem ismétlődik meg. Az archív anyagokból gazdálkodó, nosztalgiázók igényeit kielégítő Önök kérték lett a második a csatornánál, 1,12 millió nézővel. A Szomszédok legnézettebb epizódját 748 ezren követték, a délutáni Nagy Vitá-t 574 ezren nézték hétfőn. 662 ezer néző kapcsolt a BBC-től vett A kék bolygó című látványos ismeretterjesztő sorozatra, az épp tévézők 14,6 százaléka.

A teljes lakosságnál az első tíz legnézettebb műsorból kilencet az RTL Klub szállított. A negyvenmilliós kérdéshez érkezett Legyen ön is milliomos nagyon jó közönségaránnyal ment, az épp tévézők 51,3 százaléka (2,63 millió néző) figyelte, miképp áll meg végül "csak" húszmilliónál a próbálkozó.

A Barátok közt csütörtöki epizódja került fel a toplista második helyére, 46,7 százalékos nézettséggel, 2,32 millió nézővel. A dobogó alsó fokára egy amerikai film, a Salamon király kincse kúszott fel. Jól ment a Fókusz, az RTL Híradó-ja, de az Esti Showder 48,5 százalékos közönségaránya is figyelemreméltó: ezúttal a magyar futballválogatott kapitánya nem távozott korábban, így Fábrynak volt lehetősége feltenni neki pár kérdést. Győzike a tévéző teljes lakosság 35 százalékát érdekli.

A TV2 legnézettebb műsorai a teljes lakosságnál 33 százalékos közönségaránnyal mentek, ilyen volt a Napló, a keddi Tények vagy a szombati Activity. A Megasztár második selejtezője 1,59 millió nézőt érdekelt, a Született feleségek 1,48 millió, az NCIS 1,48 milliót hozott. Walker, a texasi kopó rendületlenül tartja magát, idősávjában 44,3 százalékos közönségaránnyal ment, holott nem egy színészisten alakít benne. A Jóban Rosszban legnézettebb epizódjára 1,4 millióan tapadtak, a debütáló, fekete Kojak első része is közel ennyi nézőt hozott.

A kereskedelmileg fontos, 18-49-es korcsoportnál a Salamon király kincse futott be elsőként, de a második helyen is nagyobb summa sora dőlt el: Vágó kvíze is közel 49 százalékos közönségaránnyal futott. A fiatalabb korcsoportban is jól megy a Barátok közt, ez sem meglepő, de a Cobra 11 vagy a Lost sikere sem az. Ebben a korcsoportban a TV2 egyedül a Múmia visszatér című filmmel tudott felfurakodni a tízes listára. Az első harmincban sem a reklámozók célcsoportjában, sem a teljes lakosságnál nincs m1-es műsor, mióta megszűnt a Névshowr és Friderikusszal is szakított a vezetőség.

Ha már Friderikusz: a múlt heti tévés hírek közül fontos megemlíteni, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a Friderikusz Produkció Kft. mint alperes ellen folytatott eljárásban, múlt pénteken több mint 214 millió forint kártérítést, valamint annak 1999. június 1. óta felgyülemlett kamatait ítélte meg a Magyar RTL Televízió Részvénytársaságnak, mely összesen, közel 380 millió forintra rúg. A Legfelsőbb Bíróság már 2002. áprilisában megállapította, hogy a Friderikusz Kft. megszegte az RTL-Klubbal a Meglepő és mulatságos című műsorra vonatkozó produkciós szerződését, azonban a szerződésszegéssel okozott kár tárgyában azóta is folytak a szakértői vizsgálatok.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK