Folytatódik az RTL-es belharc

2005.11.16. 9:20

Nem tört be újabb tévéműsor a legnézettebbek közé, továbbra is a Barátok közt napi szappanopera és Vágó István kvíze nyeri a koraestéket, csak az a kérdés, hogy Győzike, vagy a Fókusz kúszik még fel a dobogóra. A TV2 újabb műsorai - Született feleségek, vagy a harmadik Megasztár - ugyan népszerűek, de nem kerülnek a listák élére.

A teljes lakosság körében 30,6 százalékos átlagos nézettséggel továbbra is az RTL Klub a legnépszerűbb csatorna, a TV2 26,6 százalékon állt meg a múlt héten, az m1-et a nézők 12,7 százaléka preferálta, míg a Viasat műsorára 4 százalék figyelt. Bő négy százaléknyi fórja van az RTL-nek a 18-49-es korcsoportnál is, főműsordiőben pedig kilenc százaléknyi a különbség az AGB Nielsen adatai szerint.

Meghökkentően új elem nem található a televíziós nézettségi toplista élmezőnyében. Az élen a már megszokott Barátok közt (a legnézettebb epizód 43 százalékos közönségaránnyal és 2,16 millió nézővel futott), a dobogó második fokán a Legyen ön is milliomos műsorvezetője, Vágó István ácsorog, miközben a múlt hétfői Fókusz-hoz került a képzeletbeli bronz. A teljes lakosságnál, az első nyolc helyen RTL-es műsorok szerepelnek, 40 százalék felett teljesített még a hétfői Híradó, a Gálvölgy-show, a Fókusz Plusz magazinműsor, és a megunhatatlannak tűnő Győzike is. A teljes lakosságnál az amúgy látványos és izgalmas Lost kicsúszott az első tízből (talán azért, mert részenként 2-3 új rejtély akad, és nemigen oldják meg ezeket), noha az 1,68 millió néző nem rossz eredmény. A Szeress most! 1,63 millió nézőt vonzott.

A TV2 legnézettebb műsora a Walker, a texasi kopó volt (1,75 millió nézővel), a vasárnapi Tények, a Napló és a Bridget Jones naplója című film is viszonylag jól szerepeltek. Harminc százalékos közönségarány felett végzett még az Activity, a JAG, a Columbo. 29 százalékon állt meg a Megasztár harmadik selejtezője, és az Áll az alku. A botrányt kavart Frei dosszié-ra a nézők 35 százaléka, 1,45 millió tévéző figyelt. A Jóban Rosszban legnézettebb epizódjára 1,29 millióan figyeltek, a Született feleségek kalandjain 1,27 millió néző derült.

A kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportnál is RTL-es műsorok állnak az első nyolc helyen, itt az Igazság nyomában című amerikai akciófilm győzedelmeskedett, megvervén a Mátyás király téri csapatot és a fiatalabb korcsoportban népszerű Lost-ot. A TV2 ezen a listán a kilencedik és a tizenkettedik helyet csípte meg, a duci szingli kalandjaival és a zenés tehetségkutató újabb adásával.

Az m1 legnézettebb műsorai a lottósorsolás, a Házasságból elégséges című magyar film, az Életképek sorozat és A maharadzsa lánya című széria első része voltak, de csak előbbi kettő lépte át az egymilliós nézőszámot. A Szólás szabadsága 505 ezer embert érdekelt - volt ennél jobb is.

A Viasat szekerét a New York-i helyszínelők, a Miami helyszínelők tolták, de jól "dolgozott" A halottkém is. Előbbi sorozat múlt heti epizódja a teljes lakosságból 400 ezer, a 18-49-es korcsoportból 217 ezer nézőt érdekelt.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK