Középdöntőben A Nagy Könyv

2005.11.23. 12:09

November 24-én, csütörtökön este nyolctól, az m1-en követhetik figyelemmel a nézők A Nagy Könyv játék első középdöntőjét.

Csütörtök este nyolcórás kezdettel az m1 nézői A kis herceg, A Pál utcai fiúk és a Micimackó versenyét láthatják, e három, az elődöntők során sikeresen szereplő regény küzd meg egymással a döntőbe jutásért. A Micimackó a Tüskevár-ral, A kis hercegA Mester és Margaritá-val, A Pál utcai fiúk pedig az Egri csillagok-kal folytatott filmes versengésből került ki győztesen.

Ez alkalommal is a nézők döntenek arról, melyik lesz az a regény, amelyet a döntőben üdvözölhetünk majd. Az első középdöntőhöz kapcsolódó voksolás már javában tart és november 24-én a televíziós műsorban ér véget. Az adásban felidézik a kampányfilmeket, majd a regényekből felkészült, és művek köré szerveződő csapatok segítenek abban, hogy a választás kellően megalapozott legyen.

November 24-étől, az első középdöntő műsorának végétől már lehet szavazni a második középdöntőben szereplő regényekre. A december 1-én, csütörtökön, 20.05 perckor az m1-en kezdődő adásban az 1984, az Abigél, és Az arany ember szerepel majd.

Június derekán az egyes és kettes csatornán egy időben sugárzott "irodalmi show-műsorban" vált ismertté, melyik 12 regény kapta a legtöbb szavazatot az áprilisban kihirdetett top 100-as listáról. A 12 kedvenc könyv: Gárdonyi Géza Egri csillagok, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk, J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura, A. A. Milne: Micimackó, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg, Szabó Magda: Abigél, J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve, Fekete István: Tüskevár, George Orwell: 1984, Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita, Jókai Mór: Az arany ember, G. García Márquez: Száz év magány.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK