Meglépett a Berényi klán

2005.11.23. 14:05

A múlt heti tévés nézettségi adatok alapján megállapítható, hogy minden negyedik magyar azon izgul esténként, hogy vajon lebukik-e a félrelépett és tette után módfelett gondterheltté vált Berényi Miklós mit sem sejtő felesége előtt, vagy megússza ezt is, mint pár korábbi galibát. A Barátok közt a 18-49-es korcsoportnál közel ötven százalékkal fut, a teljes lakosságból pedig 2,33 millióan nézik az RTL-es sikerműsort, és ezzel el is húzott a sorozat, magasan első. A TV2 egy amerikai akcióvígjátékkal és a Megasztárral ért el jobb eredményeket.

30,1 százalékos átlagos nézettséggel továbbra is az RTL Klub a legnézettebb hazai tévécsatorna. A TV2 26,1 százalékkal követi, a harmadik helyen az m1 áll 13,1 százalékkal, míg a Viasat 3,7 százalékot ért el a múlt héten, az AGB Nielsen adatai szerint. A 18-49-es korcsoportban is megvan a négyszázaléknyi differencia a két nagy kereskedelmi csatorna közt, míg ebben a kategóriában az m1 csak 8,7, a Viasat pedig 4,5 százalékot ért el. Főműsoridőben már közel kilenc százalékos az RTL Klub fórja, ezt a jó eredményt a jól felépített hétköznap esték hozzák.

A Barátok közt rendületlenül vezeti a nézettségi listákat, úgy látszik, hogy elmúltak már azok az idők, amikor az egyik - hosszan hömpölygő, napokig újabb pici megrázkódtatásokat okozó - drámai szál az volt, hogy Iminek ellopták a márkás sportcipőjét az iskola tornaterme melletti öltözőből! A legnézettebb epizódot 2,33 millió magyar választotta, ami azért szép, mert utána nagy űr jön: Vágó István kvízműsorára "csak" 2,09 millió néző tapadt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Fábry Sándor mászott fel: noha alatta maradt a kétmilliónak, de közönségaránya annál jobb volt. A 48,7 százalék azt jelenti, hogy szinte minden második tévéző az Esti Showder-t figyeli, ha épp adásban van. Jól ment még a Fókusz, Győzike és az RTL-es Híradó is, ezek negyvenszázalékos közönségarány felett teljesítettek. A csatorna nagy promóciót biztosított a Dominó nap-nak, a helyszínről is jelentkeztek műsorvezetők: a produkcióra pedig 1,78 millió magyar néző figyelt, ezzel pedig a döntögetők felkerültek a legnépszerűbb tíz műsor listájára. A Heti hetes-t jobbról lehet szidni, de a közel 50 százalékos közönségarány igen kiemelkedő.

A teljes lakosságnál a TV2 két műsort tudott delegálni a tízes listára. A Jackie Chan-féle vígjátékok változatlanul népszerűek idehaza, így A szmokinger 1,8 millió nézője és hetedik helye nem nagy meglepetés. A Megasztár első elődöntőjét 1,71 millió néző preferálta, az épp készülék előtt ülők 36,1 százaléka. A Napló és a Tények is jóval harminc százalék felett teljesített, ám a parádés arcjátékáról (nem) híres Walker, a texasi kopó 46 százalékos közönségaránya is figyelemre méltó.

A kereskedelmileg fontos 18 és 49 éves kor közti nézőknél is a Mátyás király téri csapat nyert, a legnézettebb epizód közel 50 százalékos közönségaránnyal futott. A szmokinger című akcióvígjáték a TV2 második helyét hozta, ám utána négy RTL-es műsor jön a listán. Negyven százalék felett teljesített az Esti Showder, a Vészhelyzet, a Győzike, a Dominó nap, a Fókusz vagy épp a Heti hetes. A TV2 szerdai műsoraiból a Megasztár a hetedik a listán, közel negyven százalékkal, a Született feleségek 36,8 százalékon állt meg.

Az MTV az Önök kérték című kívánságműsorral, az archív anyagokkal dolgozó szórakoztató adással érte el a legjobb nézettséget, ez 1,08 millió, főképp idősebb nézőt vonzott. Tisztességes nézettsége volt a Körhinta című magyar filmdrámának, sokan fészkelődtek az ötöslottó sorsolása előtt, de a Maharadzsa lánya vagy a Kékfény már jóval egymillió néző alatt teljesített. A Szomszédok legnézettebb epizódja 637 ezer nézőt érdekelt, míg 541 ezren figyelték A szólás szabadságá-t.

A Viasat legnépszerűbb műsorai a New York-i helyszínelők volt, 271 ezer nézővel, de nem sokkal maradt le tőle a miami kollégáikról szóló sorozat vagy a Vadmacska című széria sem. A fiatalabbak körében a Miami helyszínelők a legkedveltebb, mikor épp fut, a 18-49-es korcsoport közel tíz százaléka ezt nézi.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK