Médiakutyák, Top 10

2006.01.04. 9:22

Noha a Barátok közt hatalmas rajongótáborral bír, a Bk Bercije nem olyan népszerű, mint sok más médiakutya. A német Rex, a magyar Frakk és Blöki, az amerikai Jerry Lee - nos, ezeknek nem kell már kutyaiskolába járniuk.

Köztudomású, hogy - ha nem borítékolható is azonmód a teljes siker - maszatos kisgyereket és okos, meleg tekintetű kutyát egyszerre szerepeltetni egy sztorival is rendelkező filmvígjátékban nem jelent rosszat az álmoskönyvek szerint, ez a kombináció gyakran jó nézettséget hoz, hiszen nem kapcsol el sem a nagyi, sem a rosszcsont kölök. Arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink melyik médiaebet preferálják, mely kutya vakkantására figyelnek fel, melyik négylábú víg csaholása marasztalja őket a képernyő előtt. 22 800 szavazat érkezett, az állatbarátok bőszen kattintottak.

A tengernyi voksból bő hétezret zsebelt be a mostanában a Minimaxon látható Frakk, a macskák réme. A klasszikus magyar rajzfilmsorozat hőse (írta Bálint Ágnes, tervezte-rajzolta Várnai György, rendezte Macskássy Gyula (I., II.), Cseh András és Nagy Pál, zeneszerző Pethő Zsolt - és micsoda hangok: Frakk: Szabó Gyula, Lukrécia: Schubert Éva, Szerénke: Váradi Hédi, Károly bácsi: Rajz János / Suka Sándor, Irma néni: Pártos Erzsi) magabiztosan ugrott az élre, majdnem minden harmadik olvasónknál ő a nyerő. A német Rex felügyelő (Komissar Rex) lohol mögötte, közel 14 százalékkal. A dobogó alsó fokán nagy a tülekedés, Jerry Lee és Mézga Aladár Blökije között mindössze 35 szavazatnyi különbség volt. Utóbbi pedig lehetett volna akár Brundasz, Goulash, Zoltan vagy Yagmur, legalábbis e honlap szerint ezek jellegzetes magyar kutyanevek.

A középmezőnyben rohangál a mai tinik által nem is ismert Kántor, itt szaglászik Pityke őrmester Marcipánja. A sok családanyát és nagymamát megríkató, világhírű Lassie 820 szavazatához képest nem is olyan kevés a Barátok közt-ben néha fel-felbukkanó Berci 440 voksa.

A 2005-ös Top 10

1. Frakk 31,1 %
2. Rex felügyelő 13,9 %
3. Aladár Blökije 11,5 %
4. Jerry Lee 11,4 %
5. Marcipán 8,7 %
6. A 101 kiskutya 8,4 %
7. Jamie Sajója 4,8 %
8. Kántor 4,7 %
9. Lassie 3,6 %
10. A Bk Bercije 1,9 %

KAPCSOLÓDÓ CIKK