Golden Globe-ot nyert a Lost, a Született feleségek

2006.01.17. 10:31

Több Magyarországon is látható sorozat vagy tévés színész is elismerést kapott a hatvanharmadik Golden Globe díjátadón. A hazai nézőknek kedves Lost és Született feleségek is nyert saját kategóriájában.

Az Oscar-díjjal ellentétben, a Golden Globe-díjak kategóriáinál figyelembe veszik a tévés produkciókat is. Az ABC amerikai tévécsatorna vezetői örülhettek leginkább tegnap este, hiszen két sorozatuk is nyert: a Lost (itthon Lost - Eltűntek) bizonyult a legjobbnak a drámai sorozatok közül, ugyanakkor a Desperate Housewives (Szültetett feleségek a magyar cím) kapta a legjobb komédia-sorozatért járó glóbuszt. Mivel mindkét sorozat látható itthon, elmondható, hogy az RTL, az AXN és a TV2 nem hibáztak, mikor megvették ezek sugárzási jogait, a magyar tévénézők pedig némi késéssel ugyan, de követhetik a titokzatos szigetre vetett maroknyi túlélő kalandjait, és a meghitt, békésnek tűnő kertvárosban lakó, sötét titkokat hordozó amerikai nők életét.

Geena Davis bizonyult tegnap este a legjobb tévés, drámai színésznőnek, ő játszotta az első női, amerikai elnököt a Commander in Chief című sorozatban. A tévések közül Hugh Laurie brit színész kapta a legjobb drámai alakításért járó glóbuszt, ő a House című orvosi sorozatban bizonyított. Steve Carell lett a díjazott a legjobb komikus színészi alakításért (főnököt játszik a The Office-ban), ugyanakkor Mary-Louise Parker (Weeds) lett a befutó a vígjáték-sorozatok színésznői közül.

Az Egyesült Államokban tavaly a legjobb minisorozat a kicsiny település életét bemutató Empire Falls volt, Paul Newman pedig ugyanezen sorozatban nyújtott alakításáért megkapta a legjobb férfi mellékszereplő díját. A legjobb női mellékszereplő Sandra Oh lett, őt a Grey's Anatomy (A Grace klinika) című sorozatból lehet ismerős a hazai nézőknek, ez az RTL Klubon fut, épp keddenként.

Az ABC négy, az HBO három glóbuszt kapott, miközben egy-egy elismerés jutott az NBC-nek, a CBS-nek, a FOX-nak és a Showtime-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK