Sokan akartak röhögni Havas Henriken

2006.01.25. 12:43

Komoly érdeklődés kísérte a TV2 legújabb produkciója, a Nem a te napod kedd esti bemutatkozását: 2 millió 115 ezer néző volt kíváncsi arra, hogy Sváby András és csapata hogyan csapja be egy egész napon keresztül Havas Henriket.

A kétéves munkával, nagy titokban készített sorozat induló adása lényegesen több nézőt vonzott, mint a vele egy időben kezdődő RTL-es sorozat, A Grace-klinika (1 millió 194 ezer néző). Érdemes megemlíteni, hogy a Nem a te napod-nak jól előkészítette a terepet a változatlanul sikeres Áll az alku: már a Gundel Takács Gábor vezette játék alatt is 1 millió 929 ezer ember néző izgult a TV2 képernyője előtt, amellyel ismét maga mögé utasította az RTL Klub szappanoperáját, a Barátok közt-öt (1 millió 842 ezer néző). A vetélkedő után csak nőtt a különbség a két csatorna nézettsége között. A teljes lakosság körében mutatkozó nézettségi arányok tapasztalhatók a kereskedelmileg kiemelt (18-49) és a fiatalabb korcsoportokban is. A kedd esti TV2-sikert még fölényesebbé tette a Nem a te napod után vetített Üvegtigris sikere. Rudolf Péter nagy sikerű filmjét 1 millió 438 ezer ember nézte, ami több mint a duplája az RTL Klub nézettségének.

Az Üvegtigris első részének jó nézettsége nem meglepő, hiszen Rudolf Péter filmjének folytatása épp a minap debütált a moziban, így a főszereplő-rendező pont a napokban rengeteget szerepelt, feltűnt tévés, beszélgetős műsorokban, napilapban, heti magazinban, így az "Ízirájder, öcsém, ízirájder!" szöveggel csak az nem találkozott, aki a világtól elzárva, egy pince mélyén töltötte az elmúlt napokat, tévé, rádió, internet és nyomtatott sajtó nélkül. A TV2 jól időzítve sugározta az első részt, hiszen kultfilm lett belőle az elmúlt években: 150 ezren látták moziban, és vélhetően sokan újra megtekintették.

A Nem a te napod című átverős műsor nézettsége sokban függött a promóciótól. Egy műsor népszerűségére nyilván nem lehet következtetni az első rész után, hiszen kíváncsiságból még sok olyan tévéző is odakapcsol, aki amúgy csak focit néz, az Animal Planeten szokta követni a Nagymacska-napló-t, a houstoni állatrendőrség kalandjait, vagy az otthoni DVD-re esküszik. Kezdésnek viszont igen jó eredmény, ami talán annak is köszönhető, hogy a flegma, laza, öntelt imázzsal bíró Havast sokan szerették volna látni kiszolgáltatott, netán kínos helyzetben.

Kalmár Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK