Visszatámadott az RTL Klub

2006.01.25. 10:44

Tavaly csak a tévés szempontból holtidőnek számító, nyári pangás langyos heteiben tudta megszorongatni a TV2 nézettségben az RTL-t, ám előbbi karácsonytól kezdve egyre jobb eredményeket ért el (főleg az Aktívval és a napivá lett Áll az alkuval). Két hete még a TV2 vezetett a teljes lakosságnál, ám múlt héten már az RTL Klub nyert hat tizeddel. A kereskedelmi célcsoportban bő két százalékos az előnye.

27,2 százalékkal ismét az RTL Klub lett a legnézettebb hazai tévécsatorna. A teljes lakosságnál két hete még a TV2-nél volt a (kicsiny) előny, ám múlt héten már visszavette a vezetést a tavaly is erősen szereplő RTL. A TV2 adását az épp tévézők 26,6 százaléka választotta, 14,6 százalékon állt meg az m1, a Viasat pedig, a teljes lakosság esetében 3,6 százalékot szerzett. Ebben a kategóriában nincs nagy differencia a két nagy kereskedelmi csatorna között főműsoridőben sem (0,9 százalék előny az RTL Klubnál), de a 18-49-es korcsoportnál már jelentősebb a különbség: bő két százalék. A fiatalabb célcsoport esetében az esti órák is az RTL sikerét hozták, itt 4,2 százalékos a fór. Az m1 még mindig nem tudta elérni a 10 százalékot a kereskedelmi célcsoportban.

A teljes lakosságnál a legnézettebb ismét az Áll az alku volt, a csütörtöki adás táskáit 2,08 millióan szuggerálták. Ezüstérmes lett a Mikroszkóp színpad szilveszteri kabaréja, a dobogó alsó fokára pedig Vágó István állhatott fel, közel kétmillió néző izgult a hétfői kvíz során. A negyedik legnézettebb műsor a Krokodil Dundee Los Angelesben című, 2001-es film volt, vasárnap este, ez nem nagy meglepetés, mert előtte már kétszer jó pozícióban végzett, így a folytatás nem tűnt tévés buktának. A Barátok közt legjobb epizódja 1,86 millió nézőt vonzott, volt már jobb. A Top 10-en testvériesen megosztozott a két nagy kereskedelmi csatorna, öt műsort vitt be az RTL Klub, ötöt a TV2.

Magas közönségarányt több műsor is elért múlt héten, ezek főleg RTL-es produkciók voltak. A hétfő esti Híradó 42 százalékot ért el, a keddi Mónika 45, a vasárnapi Heti Hetes 47, a keddi Balázs show pedig 45 százalékot jegyezhetett fel. A TV2 egy műsorral szárnyalta túl a negyven százalékot, Sas József poénjaira voltak kíváncsiak igen sokan.

Egyre többen követik az NCIS - Tengerészeti helyszínelők sorozatot, múlt héten már 35 százalékos közönségaránnyal futott. A Napló 13. helye már itt sem túl izmos, de a 18-49-es korcsoportnál csak 23. lett, 26,5 százalékkal, ami nem túl fényes eredmény, főleg a korábbi fénykorhoz képest. Vigasztalhatja a csatornát, hogy a szappanopera viszont javulgat, a Jóban Rosszban pénteki adását már majdnem a tévézők harmada követte. A sorozatokról röviden: A Grace klinika 26 százalékának (1,26 millió néző) nyilván nem örülnek az RTL-nél, a Lost 1,57 millió nézője már jobb, nem is beszélve a Cobra 11 1,76 milliójáról. A TV2-n futó Született feleségek 1,41 millió nézőt csábított.

A kereskedelmi célcsoportban a Top 10-ből négyet vitt a TV2, hatot az RTL Klub, bár előbbié volt a hét, két legnézettebb műsora: a krokodilos folytatás és a csütörtöki Aktív. A német akciósorozat (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei) száguldott a harmadik helyre. A legnézettebb Áll az alku a harmadik héten is legyűrte a legnézettebb Barátok közt epizódot.

Az m1 legnézettebb műsora ismételten az ötöslottó sorsolása volt, de ez sem érte el az egymilliós határt. A vasárnap délutáni Telesport és a Híradó hozott még viszonylag sok nézőt. Az Életképek sorozatát 837 ezer tévéző követi, a Szívek szállodája 752 ezer nézőt hozott, ennél kevesebben követték a Krém című szórakoztató műsort és a Fonogram gálát.

A Viasat újra vetíti a Twin Peaks-et, ám a kult-sorozat nem került be a csatorna három legnézettebb műsora közé. A főképp amerikai siker-sorozatokkal próbálkozó Viasatnál a New York-i helyszínelők majdnem elérték a 400 ezres nézőszámot, miközben 267 ezer néző követte, az ugyanazon városban játszódó, szinglikomédiát, a Szex és New York-ot. A Helyszínelők viszonylag magas közönségaránnyal futott, de abban a sávban ez "csak" 323 ezer nézőt hozott.

Kalmár Csaba

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK