Los Angelesbe költözik a Daytime Emmy

2006.02.09. 11:41

A CBS szappanoperája, a The Young and the Restless vezeti a jelölések Daytime Emmy-listáját. 18 kategóriában nyerhet a New Yorkból a nyugati partra költöző díjkiosztón.

A CBS műsora, a The Young and the Restless után, a szintén a CBS-en futó Guiding Light kapta a második legtöbb jelölést, tizennégy kategóriában jeleskedik. 12 jelöléssel bizakodhat az As the World Turns és a General Hospital.

A Daytime Emmy Awards 33 alkalommal kerül megrendezésre, a National Academy of Television Arts & Sciences osztja ki. Olyan alkotások szerepelnek a versenyben, amelyek 2005-ben elnyerték az amerikai nézők rokonszenvét, és délután kettő és hat óra közt kerültek sugárzásra. Általában New York az átadó helyszíne, ám ezúttal Los Angelesbe került az ünnepség. A díjkiosztó április 28-án lesz, és élőben az ABC sugározza.

A jelölt műsorok java teljesen ismeretlen a magyar tévénéző számára, de talán (legalább rovatunk olvasóinak) a csatornák nem annyira: a CBS műsorai összesen 59 jelölést kaptak, az ABC 37, az NBC 20 jelölésnek örülhet.

Forrás: New York Daily News, CBS

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK