Május elsejétől, a nap huszonnégy órájában sugározza adásait a Vital TV, az új magyar életmódcsatorna.

"A Vital TV nem azt szeretné megmutatni, hogy hogyan élnek mások, hanem hogy hogyan élhetnénk az adott körülmények között jobban" - mondta az Óvári András, az induló csatorna vezérigazgatója, aki ezt megelőzően, tizennégy éven át volt a Műszertechnika Holding informatikával és telekommunikációval foglalkozó kereskedelmi cég vezérigazgató-helyettese. A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó Vital TV egyaránt foglalkozik majd gasztronómiával és környezetvédelemmel, turizmussal és sporttal, egészségüggyel és wellness-szel, divattal, természetgyógyászattal és lakberendezéssel, de szándéka szerint szigorúan politikamentes lesz.

"Nem az extrém, a luxus, az ötcsillagos szállodák bemutatására törekszünk, hanem az átlagember számára is elérhető belföldi és külföldi kirándulási, turisztikai lehetőségek ismertetésére" - hozta fel a csatorna műsorkészítési elvének példájaként Óvári András, aki szerint ezt tartják majd szem előtt akkor is, ha főzésről, kultúráról, sportról, vagy bármi egyébről esik szó. A vezérigazgató érdekességként említette meg, hogy a Vital TV más életmódcsatornákkal ellentétben, reggelente kétórás aktuális magazinműsorral jelentkezik majd.

A műsorok negyven százaléka saját készítésű lesz, hatvan százalékát pedig vásárolt programok alkotják. A szerkesztőgárda már felállt, ami a műsorvezetőket illeti, meglepetésekre lehet majd számítani, hiszen lesznek közöttük ismert arcok, de kipróbálnak fiatal, ígéretes tehetségeket is - mondta. A Vital TV ugyan csak május elsejétől sugározza teljes műsoridőben adásait, ám április közepétől, kedvcsinálóként programjai megjelennek az Echo TV-ben. A Vital TV, mint kreatív műsorkészítő teljesen önálló lesz, saját stúdióval, vágószobákkal rendelkezik, ám infrastruktúrákban osztozik az Echo TV-vel - mondta végül Óvári András, az új életmódcsatorna vezérigazgatója.