Metálzenész világsztárok keresik a hangot

2006.03.17. 11:07

Három híres rockzenész összeáll egy csapattá, és tévéshow-ban keres énekest. A három - nem épp harmadrangú - banda, amelyből jöttek: Guns N' Roses, Mötley Crüe, Metallica.

A Mötley Crüe együttes dobosa, Tommy Lee, a Guns N' Roses gitárosa, Gilby Clarke, és Jason Newsted, a Metallica korábbi basszusgitárosa abban reménykedik, hogy a Rock Star című tévés tehetségkutató műsorban találnak maguknak megfelelő, eddig ismeretlen énekest, ahogy azt az INXS együttes tette. A három rockzenész formációja a Supernova nevet kapta, és erősen bizakodnak abban, hogy a CBS nyári show-műsora során új taggal gyarapodhatnak.

Amint megvan az új frontember, a banda a tervek szerint nyomban stúdióba vonul Butch Walker producerrel (Avril Lavigne, Pink). A zenekar szeretne már ősszel kiadni egy nagylemezt, és azzal világ körüli turnéra menni. A Földet megkerülni talán merész tervnek tűnik egy pár hónapos csapat esetében, de a tagok - a leendő énekes kivételével - már régóta ismertek. A Supernova dobosa, aki Pamela Anderson férjeként is gyakran tűnt fel a lapokban, úgy véli, hogy sikerre vannak ítélve, különösen, hogy tévéműsor épül(ne) rájuk. "Turnéztam már Gilbyvel és Jasonnal. Hihetetlenül jó zenészek, mindig is szerettem volna velük játszani" - nyilatkozta.

cbs

Az INXS-nek bejött a show, itt az új énekes a fináléban, a 11. héten

Tavaly nyáron az INXS a Rock Star műsorral "kapta ki" a tömegből (majd a 16-osra szűkített mezőnyből) J. D. Fortune-t, az új énekest, aki azt a nehéz feladatot kapta, hogy pótolja a halott Michael Hutchence-t. Az ősszel megjelent nagylemezből bő 300 ezret adtak el eddig, turnéjukat pedig nem tompa közöny kíséri.

Forrás: Billboard, mtv.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK