A Magyar Televízió március 25-én, szombaton a - Földművelésügyi Minisztérium támogatásával - első alkalommal rendezi meg a Vidék Napját. Fellép Oláh Ibolya, a Republic - és nyerni is lehet.

Az egész napot átfogó adásban az ország hét régiója mutatkozik be tíz-tíz percben. Zárásként egy 90 perces interaktív gálaműsort sugároz a tévé, fél hattól élőben, amelyben neves művészek, ismert szórakoztatók lépnek fel.

A hét régiót az MTV hét arca mutatja be. A kisfilmek a körzeti stúdiók közreműködésével készültek (Pécs, Sopron, Bp., Miskolc, Debrecen, Szeged). A színesnek ígérkező összeállításokat egy-egy műsorvezető mutatja be, aki a térség szülöttje. Észak-Alföld látványosságait például az egykor Debrecenben élő híradós, a máig Loki-drukker Pálffy István ismerteti. Nyugat-Dunántúl nevezetességeit Rábai Balázs - ő Zircről származik -, Az Este műsorvezetője tárja a nézők elé.

A hét bejátszásban az MTV hét kérdésre keresi a választ. A feladványokban arra kíváncsiak, hogy nézőink mennyire ismerik szűkebb környezetüket. A megfejtést sms-ben lehet beküldeni, régiónként egy-egy családi hétvégét sorsolnak ki.

A Vidék Napja kilencven perces gálával zárul. Az élő adásban olyan sztárok lépnek fel, akik a mai napig erős szállal kötődnek szülőföldjükhöz. Erről mesél többek között Csukás István író és Cserhalmi György színművész, majd fellép a Cotton Club Singers, a Republic, a Somogy táncegyüttes és Oláh Ibolya.