Utolérte a TV2 az RTL Klubot

2006.03.28. 11:40

A teljes lakosságnál, a múlt heti adatok alapján a TV2 behozta hátrányát: a két nagy kereskedelmi tévé egyaránt 27,8 százalékos, átlagos nézettséget ért el. A kereskedelmi célcsoportban viszont változatlanul az RTL Klub vezet, hét tizeddel, miközben este, a főműsoridőben szűk három százalék a különbség a két csatorna között.

Az AGB Nielsen adatai szerint az év 12. hetében fej fej mellett haladt a két nagy kereskedelmi tévé, legalábbis a teljes lakosságot tekintve. A 27,8 százalékot elérő csatornák után, az m1 13,7 százalékot szerzett (ez nagyjából a tavalyi átlag), a Viasat pedig 3,8 százalékot írhatott be magának. A fiatalabb célcsoportban hét tizednyi az RTL Klub fórja, itt viszont csak 8,7 százalék áll az m1 mellett, ez négy tizeddel rosszabb, mint a 2005-ös átlag.

A teljes lakosságnál három műsor vitte át a kétmilliós nézettséget. Természetesen a rekordnyereményt hozó (vivő) Legyen ön is milliomos! hétfői adása ért fel a dobogó tetejére: sokan izgatottan várták, hogy a 20 milliónál tartó próbálkozó, vajon megáll-e vagy megy tovább, ugyanakkor rengetegen már tudták előre, hogy meg lesz a negyven millió - egy hetekkel előre felvett adásnál, amelynek száz szemtanúja van, valaki mindig kifecsegi a titkot. Vito Corleone vagy Tony Soprano nem kegyelmezne. A fődíjért menő szellemi csatát 2,47 millió magyar nézte, száz tévézőből 49 Vágóékat leste.

A TV2-es Áll az alku is jól tartja magát, bár valóban nem lehet összehasonlítani egy gondolkodtató kvízt egy vidám, viccelődős vetélkedővel - pláne, hogy más időpontban futnak. Gundel Takács műsora csütörtökön volt a legnézettebb, ekkor 40 százalékos közönségaránnyal ment a táskanyitogatós show, 2,12 millió néző bosszankodott a smucig "igazgató úr" ajánlatain. A dobogóra felfért még egy régi favorit, a nép nagy kedvence, a Barátok közt keddi epizódja: ez 2,01 millió nézőt hozott az RTL Klubnak.

Nagyon jól szerepelt a szombati Activity, a keddi Fókusz. A legnézettebb hírműsor az RTL Klub csütörtöki Híradó-ja volt, ebből 1,75 millió néző informálódott (a legnézettebb Tények a szombati volt, erre 1,67 millió néző figyelt). Győzike bő 36 százalékos közönségarányt és így 1,73 millió nézőt ért el, a Megasztár a teljes tévéző lakosság bő harmadát érdekelte huzamosan, 1,52 millióan nézték átlagosan a Queen-dalokkal jelentkező tehetségeket. A Heti hetes-t tíz tévéző magyarból négy nézte átlagban, Fábry viszont ért már el jobb eredményt is: az Esti Showder csak a 18. legnézettebb műsor volt.

Sorozatok: a teljes lakosságnál a Cobra 11 és a Walker, a texasi kopó változatlanul népszerű. A Vészhelyzet és a Rejtélyek városa egyaránt 30 százalék körüli eredményt ért el, akárcsak a riválisnál futó Született feleségek (29,7 százalékos közönségarányt hoztak).

A 18-49-es korcsoportnál a Halálos iramban című amerikai akciófilm nyert, a tévézők közel 40 százaléka választotta ezt - közben a teljes lakosságnál hetedik lett. A fiatalabb nézők is a hétfői Legyen ön is milliomos!-on izgultak, a keddi Barátok közt epizódon feszengtek és a csütörtöki Áll az alku-n derültek nagyobb számban. A kereskedelmi célcsoportban már jobban teljesített a Vészhelyzet és a földönkívüli lényekkel ellepett Rejtélyek városa (bő negyven százalékos közönségarány).

Az m1 legnézettebb műsora ismét az ötöslottó sorsolása volt, 990 ezren reménykedtek abban, hogy hétfőtől nem kell bemenni a gyárba, ellenben lehet tervezgetni a világkörüli utat. A Krém 880 ezer nézőt szórakoztatott, az Önök kérték című kívánságműsor képeire és hangjaira közel ugyanennyien nosztalgiáztak. Egy krimi és a híradók értek még el 800 ezer nézőnél többet.

Újabb saját nézettségi rekordot döntött meg vasárnap a megújuló ATV-n a  Névshowr nézettsége. A teljes lakosság körében, vasárnap este 8 és fél 10 között 1 millió 62 ezren kapcsoltak az áprilisban születettek ünneplésére, legalább egy percre, végül az épp tévézők 9,3 százaléka maradt is. A kábeltévével rendelkező háztartásokra vetített eredmények még kedvezőbben alakultak.

A Viasatnak, szokás szerint a csütörtök volt a legerősebb napja, ekkor a Helyszínelők nyomozásait 344 ezren figyelték, a Miamiban élő kollégák kalandjaira 336 ezren összpontosítottak.

Kalmár Csaba

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK