Újabb énekes-tehetségkutató indul

2006.04.03. 16:11

Eddig jóformán csak kádban, zuhany közben és borospincék mélyén bizonyított amatőr énekesek produkálhatják magukat a VIVA-n májustól. Magyarországon is útjára indul a Shibuya című karaoke-show.

A műsor Németországban idén már második szemeszterét kezdi, miközben tavaly a fiatal korosztály körében a német VIVA legsikeresebb show-jaként debütált. Itt nem a profi előadás számít, a csatorna célja a szórakoztatás. A Shibuya név Tokió legvadabb és legszínesebb városrészét idézi - amely a karaoke születési helye is egyben.

A jelentkezéseket április 1-től várja a csatorna. Az április 14-én és 15-én megrendezésre kerülő előválogatások alkalmával egy stáb felvételeket készít a jelentkezőkről, így szűrik a legjobbakat, akik közül ötvennégyen indulhatnak a hat hétig tartó selejtezőkön.

Az énekesnő és VIVA-műsorvezető, Sári Éva irányítja a versenyt, ahol külföldi, illetve magyar slágerek bemutatásával kell levenni a háromtagú zsűrit a lábáról. Naponta hárman versenyeznek, akik közül minden nap a legügyesebb jut tovább a hat napig tartó középdöntőbe. A középdöntő 18 versenyzőjének már nehezebb feladatokkal is meg kell küzdenie.

A hatodik héten megrendezendő döntőben már csak hatan versenyezhetnek, ahol a szabadon választott dalok mellett kötelező előadásokkal is készülniük kell a döntősöknek. A profi zsűri az összképet, egyéniségeket és az énekes technikai tudást figyelve szavaz ki egy-egy előadót, így az utolsó napon már csak ketten mérhetik össze hangszálaik tudását a fődíjért, az egzotikus utazásért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK