Gálvölgyi parádézott

2006.04.04. 12:04

Az év 13. hetének tévés nézettségi adatait vizsgálva szembeötlő, hogy Győzike ismét felmászott a dobogó tetejére (a teljes lakosságnál és a kereskedelmi célcsoportnál is), ugyanakkor igen jól teljesített a Gálvölgyi-show is, második lett a 18-49-es kategóriában. A teljes lakosságnál az Áll az alku kúszott be a második helyre, de csak pár ezer nézővel maradt le a Romantic-frontember családi doku soapjától.

Múlt héten ismét az RTL Klub volt a legnézettebb hazai csatorna, átlagosan a tévézők 28,1 százaléka időzött ott. A TV2 múlt héten befogta a nagy riválist a teljes lakosságnál, ám most ismét leszakadt - no nem sokkal, csak négy tizeddel lemaradva lohol utána. A teljes lakosságnál az m1 12,6 százalékot, a Viasat 3 pedig 4,4 százalékot ért el. A TV2 egy kategóriában nyert a múlt héten: este, azaz főműsoridőben hangyányival erősebb, mint az RTL Klub.

A kereskedelmileg fontos csoportnál viszont ismét az RTL Klub áll az élen, 30,3 százalékkal, miközben a TV2 28,5 százalékot jegyezhetett fel. A 18-49-es korcsoportnál az állami egyes adó szolid 8 százalékot csípett meg a 13. héten, miközben a Viasat 4,8 százaléknak örülhetett. A reklámozóknak fontos, fiatalabb célcsoportnál este 1,5 százalék az RTL előnye.

Két műsornak sikerült elérnie a kétmilliós nézettséget: Győzike szerencsétlenkedéseit az épp tévézők 45,8 százaléka, 2,2 millió magyar figyelte, a csütörtöki Áll az alku táskáira pedig 2,09 millió tévéző összpontosított. A Barátok közt ismét a dobogón, a szerdai epizód kereken 1,9 milliós nézettséget hozott. RTL-es műsorok jönnek sorra utána: a Legyen ön is milliomos!, a Gálvölgyi-show is szépen "hozott a konyhára". A tíz legnézettebb műsorból hat az RTL Klubon, négy a TV2-n futott. A Megasztár szombat este megverte Az első lovag című kalandfilmet: a Baktai Anikó kiesésével végződő musical-est 1,62 millió nézőt szórakoztatott átlagban, miközben a Gere-Connery párossal felvett 1995-ös történelmi kalandfilm 1,32 millió nézőnek okozott izgalmas és meghatott pillanatokat. A legnézettebb harminc műsort elvitte a két kereskedelmi csatorna, az m1 ezúttal sem tudott felmutatni jelentős nézettségű műsort.

Hírműsorok: a szerda RTL klubos Híradó volt a legnézettebb, 1,68 millióan informálódtak ebből, ugyanakkor a vasárnap esti Tények is hasonló nézettséget hozott, 1,67 millióan figyelték. Az m1 hírműsorai közül a szombat estit követte a legtöbb tévéző, ez 992 ezer nézőt hozott.

Sorozatok: a Cobra 11 ezúttal is legyűrte a Napló-t, bár nem túl jelentős különbséggel, ugyanis előbbi 33,5, utóbbi 32,8 százalékos közönségaránnyal ment. A Vészhelyzet újabb epizódjára 1,4 millióan figyeltek, akárcsak a Rejtélyek városa múlt pénteki részére - ez utóbbit különben megverte nézettségben a Bagi-Nacsa bemutatja című politikai kabaréműsor. Az NCIS és a Született feleségek az épp tévézők szűk harmadát érdekelte (utóbbi nem is új darab volt, hanem egy "felhozó" epizód, melyben régi, már látott részeket vágtak össze). A Walker, a texasi kopó vasárnapi sávjában mindent legyaláz, az épp tévézők 43 százaléka nézi dermedten az igazságosztó Chuck Norrist, amint egyetlen, jól irányzott rúgással elintéz 17 gonosztevőt.

A 18-49-es célcsoportban hét RTL-es műsor mellett három TV2-es program van a Top 10-ben. Győzike tőle szokatlan energikus ugrással itt is élre pattant, 43,7 százalékos közönségaránnyal. Nagyon ment a Gálvölgyi-show, a német autópálya-rendőrök is bizonyítottak. A TV2 lecsúszott a dobogóról, de a Doktor Szöszi című filmet bevitte a negyedik helyre, míg az ötödikre a Berényi család parkolt be. Nem meglepetés: a sorozatok jobban bejönnek a fiataloknak: 40 százalék körül teljesített a Vészhelyzet, a Rejtélyek városa, 35 százalék körüli nézettséggel futott a Tengerészeti helyszínelők és a Lila Akác köz lakóinak erotikával túlfűtött, néha bizarr életét bemutató sorozat.

Az m1 a már említett hírműsorral, a lottósorsolással és a Krém című show-val ért el viszonylag jó nézettséget. A Gőg című sorozatnak bő 800 ezres tábora van, a Kékfény rácsok mögé dugott rosszfiúit 816 ezren lesték kéjes elégedettséggel. Az Életképek 770 ezres táborral bír, A szólás szabadságá-t ennél is kevesebben nézték. A Szomszédok pénteki ismétlésén kereken félmillióan izgultak, hátha más lesz a történet íve, mint anno, de nem, semmi nem változik, minden a régi.

Kalmár Csaba

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK