A világ leghosszabb villamosát első nyilvános útján egy megasztáros, Varga István vezette. Oláh Szabolcs és Baktai Anikó ennek nem mindig örült, a rajongók igen.

Az utcazenélés nagyon szimpatikus foglalatosság, mosolyt csal a fáradt dolgozó arcára, színt visz a városkép szürkéjébe. Európa profijai a párizsi metrókon és villamosokon tevékenykednek, két megálló között kínálnak zenével kísért bábelőadást vagy húzzák el bárki nótáját. Talán ezt szeretné a BKV meghonosítani a Nagykörúton, az új Siemens Combino villamos első nyilvános útjára koncertet szerveztek, a fellépők a Megasztár-produkcióból érkeztek: Baktai Anikó, Bocskor Bíborka, Hoffmann Mónika, Oláh Szabolcs, Puskás Péter, Széles Izabella és Varga István, az utóbbi ezen az estén botkormányon is játszott.

A budapesti Nagykörúton található Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyet naponta mintegy 200 ezer utazó vesz igénybe. A Combino munkába járni biztos jó lesz, koncertet senki ne szervezzen ide. Nem fér el sehova egy normális méretű színpad, macerás a hangosítás, és a cső formájúra rendezett közönség jelentős része semmit nem lát a produkcióból. Ráadásul nem stabil, kérdezzék meg Oláh Szabolcsot, aki a gitárja miatt nem tudott kapaszkodni, és hogy nem borult fel, azt leginkább a mellette álló Baktai Anikónak köszönhette, aki rendszeresen elkapta. Az tulajdonképpen ezen az estén nem is derült ki, hogy a Combinón utazni milyen, leszünk ennyien majd a szürke hétköznapokon is, de nem fognak tapsoló tízévesek az üléseken állni, és nem kell majd a forgóban hangfalakat kerülgetni.

A villamoskoncertet Varga István konferálta fel és indította el, az álláshalmozó a fellépésről rohant a vezetői székbe. Előtte még elmondta, hogy milyen megtiszteltetés neki, hogy ő vezetheti először az új járművet. A körút Elvise igazi tehetségét negyed óra múlva mutatta meg, amikor Széles Izabella mellé a hangosbemondón keresztül közreműködőként a szállt be (Iza featuring Pisti, ahogy Oláh Szabolcs értékelte): - "Kedves utasaink, mindjárt megérkezünk a Kosztolányi Dezső térre" - mondta. A két szám között elhangzott Hoffmann Mónika előadásában a Route 66, aktualizálva Route Megasztár, Puskás Tamás szerint rút Nagykörút is.

Terray

Az újságírónak nehéz az élete. Nála csak a Megasztár-fan élete nehezebb, ezért az újságíró szeretne bejutni az övéihez, akiknek megadatott, hogy ne kelljen egymáson taposniuk, és még testközelbe is kerülhetnek a megasztárosokhoz. Ehhez az újságírónak meg kell küzdenie egy nagydarab, rövidre nyírt hajú férfival, aki valamiért a fejébe vette, hogy neki semmi keresnivalója az ismert emberek közelében. Az újságírónak erről eszébe jut, hogy milyen régen hallotta a portásnemzet kifejezést, aztán sikeresen veszi az akadályt. Később a hangulat és a levegő is forró lesz, az új villamosoknak, úgy tűnik, nem lehet nyitni az ablakát, vagy csak senkinek nem jut eszébe oxigént beengedni.