Tízes lett a Heti hetes

2006.05.03. 14:45

A teljes lakosságnál vezet a TV2, viszont a kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub a nyerő, főleg este, főműsoridőben. A szombat estét - mikor a Szombat esti láz párhuzamosan ment a Megasztárral - az RTL táncosai hozták, ám a teljes lakosságnál továbbra is az Áll az alku pózol a lista élén. A Top 10-be becsúszott a - korábban is igen jó közönségaránnyal futó - Heti hetes is.

Újabb változás a nézettségi fronton: múlt héten, egész napot tekintve ismét a TV2 volt a legkedveltebb csatorna a teljes lakosságnál: 27,6 százalékával szemben az RTL Klub 26,9 százalékot szerzett - bár esténként, főműsoridőben már utóbbi az erősebb, 1,4 százalékos fórral. Ennél kisebb a különbség a kereskedelmi célcsoportnál, ugyanis a fiatalabbaknál az RTL Klub nyert egy tizeddel (28,4 százalék nézte átlagosan). Főműsoridőben közel három százalék az előnye.

Az m1 valamivel alatta maradt a tavalyi átlagnak, a teljes lakosság körében 13,4 százalékot ért el. A reklámozóknak kedves 18-49-es célcsoportban szerény 8,4 százalék az eredménye a közszolgálati csatornának. A Viasat 3 a teljes lakosságnál 4,3 százalékon állt meg (jobb, mint a tavalyi átlaga), a fiatalabb tévézők 5,1 százaléka nézte átlagosan.

A legnézettebb műsor a múlt héten az Áll az alku szerdai adása volt, Ervin napján 1,91 millióan nézték körmüket rágva, vajon melyik táska rejti a nagyobb összegeket. A Szombat esti láz, az RTL Klub újabb projektje, a múlt héten második adásához érkezett, a teljes lakosságból 1,89 millióan figyelték a táncparketten mozgó hírességeket: az épp tévézők 41,5 százaléka. A dobogóra felfértek még Berényiék, ugyanis a Barátok közt csütörtöki adását 1,87 millióan figyelték. Győzike sorsa száz tévézőből harmincnyolcat maradéktalanul érdekel, és bár egy bulvárlap tutira írta, a csatorna szerint Bea asszony mégsem kap saját főzőműsort az RTL-en. A legnézettebb film a múlt héten a Kenguru Jack volt. A Sliders-ből (is) ismert Jerry O'Connell főszereplésével forgatott amerikai-ausztrál akcióvígjáték 1,71 millió magyart ültetett a készülék elé. A Top 10-ben hét RTL-es, három TV2-es műsor található.

Az m1 csak a Szenes-turné című, régi slágerekkel szórakoztató show-val ugrotta át az egymilliós nézettséget (egymillió 73 ezer - főképp idősebb - néző). A Gőg című olasz sorozat csütörtöki részét 758 ezren nézték, utána már az m1 hírműsorai következnek (Este, Kedd 21, Híradó este). Az Életképek 710 ezer nézőt érdekel, a Krém viszont csak 675 ezret szórakoztatott. A Viasatnak a Barcelona-Milan BL-meccs hozott viszonylag sok nézőt, közel 360 ezren nézték a katalán klub továbbjutását hozó góltalan összecsapást. 300 ezer néző felett teljesítettek még A Helyszínelők és Miamiban dolgozó kollégáik.

A 18-49-es célcsoportban RTL-es műsorok zsúfolódnak össze az élen, így a Kenguru Jack, a Barátok közt hétfői része és a Vészhelyzet is körülbelül negyvenszázalékos közönségaránnyal futott, de jól ment még Győzike, a Gálvölgyi-show is. A TV2 az Amerikai pite második részével, az Áll az alku-val és a Tengerészeti helyszínelők-kel ért el látványosabb nézettséget. 30 százalék felett végzett a Született feleségek és a Megasztár is.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK