Pert nyert a Jóbarátok sztárja

2006.06.20. 8:57

A Jóbarátokban Rosst alakító David Schwimmert megrágalmazták - a színész perelt és nyert, nem is akármennyit. 

Schwimmer végül egész jól járt azzal, hogy megrágalmazták: egy bizonyos Aaron Tonkentól négyszázezer dollár kártérítést kapott -, ami közel kilencvenmillió forintnak felel meg. Az egész ügy két Rolex óra körül forgott, Tonken ugyanis egy jótékonysági szervezet vezetőjeként azt nyilatkozta, hogy a színész elvitt tőle két ajándék órát, anélkül, hogy adakozott volna alapítványának.

Mint azt a bíróság is megállapította, a vád hamis volt. Tonken annak idején a Los Angeles Timesnak és a National Enquirernek is előadta a történetét - Schwimmer viszont hiába cáfolt, ugyanúgy neki sem volt bizonyítéka a saját igazára, mint a rágalmazónak. Ilyen esetben csak az segíthet, ha valamelyik fél beismeri, hogy hazudott. Pontosan ez történt most is, Tonken ugyanis a tárgyaláson nyilvánosan bocsánatot kért a színésztől.

Schwimmer ügyét minden bizonnyal segítette, hogy az egykori alapítványi embernek már gyakorlatilag mindegy volt, hogy mit mond: a szervezetéhez befolyó adományok elsikkasztásáért, meghamisításáért ugyanis már 2004-ben elítélte őt a bíróság - most épp a rá kiszabott (ötéves) börtönbüntetést tölti.

A színész mindenesetre örül, hogy kiderült az igazság, ahogyan ő maga fogalmazott: "Boldog vagyok, hogy Tonken megtette a helyes vallomást, és elismerte, hogy a dolgok, amiket rólam állított, nem voltak igazak." A négyszázezer dollárrról nem esett szó, de biztosan az is jól jön majd a családi kasszába. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK