Mint arról már korábban beszámoltunk, a rendőrség ittas vezetésen kapta a Maffiózók című sorozat séfjét, John Ventimigliát - mostanra megszületett a bírósági döntés is.

A Maffiózók szakácsa, John Ventimiglia május elején, Brooklyn utcáin került rendőrkézre. Az ittas vezetés mellett akkor kábítószer-birtoklással is meggyanúsították, de ezt a vádat utólag ejtették, a színész zsebében talált, kis zacskó kokainról ugyanis kiderült, hogy mégsem az. Mindenesetre a szondáztatás során megállapított 0,12 százalékos alkoholszintről a bíróság is úgy tudta, hogy fölötte van a megengedett határnak, így többféle büntetést is kiszabtak Ventimigliára.

A színésznek, amellett, hogy kilencven napra bevonták a jogosítványát, és ötszáz dollár büntetést kellett fizetnie, részt kell vennie egy rövid elvonókúrán és az ittas vezetés veszélyeiről szóló, egynapos kurzuson is. Ventimiglia az előadáson tanultakat később kamatoztathatja is, hiszen a bírói döntés értelmében harminc középiskolát is meg kell látogatnia, ahol, afféle vezeklésként, a fiatalokat kell jó útra térítenie, saját példája elmesélésével.   

A Maffiózók stábtagjai közül egyébként nem az Artie Buccót játszó színész az egyetlen, akinek meggyűlt már a baja a törvénnyel, sőt a lista egészen hosszú - a bűnlajstromot olvasva olyan érzése támad az embernek, hogy a fikció és a valóság cseppet sem különbözik. A Tony Soprano fiát, A.J.-t játszó Robert Iler például 2002-ben keveredett bele egy rablási ügybe, aminek kapcsán három év felfüggesztettet kapott. A Big Pussy szerepébe bújt Vincent Pastore múlt novemberben bántalmazta barátnőjét - ezért a tettéért közmunkára ítélték, valamint részt kellett vennie egy kezelésen, amelyen elvileg megtanulta visszafojtani a dühét. Náluk is súlyosabb ügybe keveredett az egyik feltörekvő gengszert alakító, Lilo Brancato, akit gyilkosságban való bűnrészességgel vádolnak. A legkisebb bűntett még a Soprano mellett néhány epizódban megjelenő, Louis Gross számlájára írható, ő "csupán" egyik ismerőse házába próbált meg betörni.