Két férfit kizártak az Ausztráliában most futó Big Brotherből, mert állítólag szexuálisan zaklatták egyik társnőjüket.

Az internetre feltett képsoron valójában nem lehet túl sokat látni: két férfi (John és Ashley) és egy nő (Camilla) fekszik az ágyon, az egyik férfi háttal is van, csak a pozícióból lehet kikövetkeztetni, hogy intim része valószínűleg közel került a nő szájához. A résztvevők és a közvetlen szemtanúk elmondása szerint valami olyasmi történt, hogy amíg John lefogta Camillát, addig Ashley a nő arcához nyomta a péniszét.

A szerkesztők nem sokat vacakoltak, ha a tévébe nem is, de az internetre szinte azon nyomban feltették az anyagot. Aztán meg, eléggé álszent módon, gyorsan kirakták a fiúk szűrét a házból, és még a rendőrséget is kihívták, akik ki is kérdezték Camillát. A hölgy nem akart ügyet csinálni a dologból, sőt amikor megtudta, hogy a fiúk számára véget ért a játék, hirtelen szörnyű lelkiismeretfurdalás tört rá.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy inkább csak fura játék volt az egész, mintsem szexuális zaklatás - még Ausztrália főfeministája, Eva Cox is ezen a véleményen van, szerinte "ha zaklatás is volt, akkor is a gyengébb fajtából", ami pedig nem érdemel pert. A szexuális diszkriminációs ügyekért felelős megbízott azonban köti az ebet a karóhoz: Pru Coward szerint igenis bűntény történt, amit ki kell vizsgálni.

Nem ez egyébként az első ilyen eset az ausztrál Big Brother történetében: a tavalyi szériában az egyik férfilakó társnője meztelen hátán görgette végig a péniszét, elhitetve vele, hogy csak masszírozza. Az eset akkor vágatlanul lement a tévében is - a szerkesztők azóta tanultak hibájukból.

Az angoloknál egy nemrégiben történt, hasonló esemény csak nevetést váltott ki a nézőkből: az ottani BB-házban ugyanis az egyik férfi (bizonyos Pete) vádolt meg egy nőt szexuális zaklatással, de őt senki nem vette komolyan.