Tévés berkekben nagy megrökönyödést váltott ki Benjamin Hendrickson hétvégén elkövetett öngyilkossága. Az As The World Turns című sorozat sztárja édesanyja halála miatti depressziós állapotban lőtte főbe magát - élete és halála nem az egyetlen és valószínűleg nem is az utolsó tragikus történet a tévé kulisszái mögött. Íme egy rövidke - és persze korántsem teljes - áttekintés azokról a tévés személyiségekről, akik úgy gondolták, hogy jobb nekik holtan, így önkezükkel vetettek véget életüknek.

Tudjuk jól, hogy a sztárok élete nemcsak csillogásból és jólétből áll. Sokan sajnos nehezen viselik a világ állandó figyelmét, a showbiznisz nyomását, és ahelyett, hogy visszavonulnának vagy pszichológushoz fordulnának, a legtöbb esetben az alkoholba vagy a drogokhoz menekülnek. Vannak azonban még kevésbé stabil személyiségek, akik, néha karrierjük csúcsán, maguk vetnek véget életüknek. Gondoljunk csak a Nirvana egykori frontemberének, Kurt Cobainnek az öngyilkosságára, vagy egy, talán még ennél is morbidabb esetre, amikor az ötvenes évek R&B legendája, Johnny Ace egy előadása szünetében játszott végzetes orosz rulettet a színfalak mögött. Persze az öngyilkosság nemcsak a zenészek sajátja, a tévés személyiségek közül is meglehetősen sokan választották a halálnak eme módját. Íme a legszomorúbb esetek, feltüntetve, hogy ki, miért és hogyan végzett magával.  

Ki?
Benjamin Hendrickson, az As The World Turns című sorozat kemény, de melegszívű rendőre. Hendrickson 1985 óta játszott az 1956-ban indult szappanoperában, ezzel éppen váltotta Meg Ryant, aki 1982-től két éven keresztül volt a sorozat állandó szereplője. Hendrickson alakítása a műsorban igen sikeres volt, a legjobb mellékszereplő kategóriájában például háromszor jelölték az Emmy-díjra, míg végül 2003-ban el is nyerte azt. A magyar nézők számára ismerős lehet az itthon Esküdt ellenségek címmel vetített sorozatból, de rajongói számos színházi alakításának is szemtanúi lehettek a Broadwayon és másutt: olyan darabokban játszott, mint a Három nővér vagy a II. Edward, de egy ízben ő formálta meg például Az elefántember címszerepét is.

Miért?
A színész édesanyja rákban halt meg, ugyanabban az évben, amikor Hendrickson maga épp tévés karrierje csúcsára ért, azaz megkapta az Emmy-díjat. A férfi a szeretett szülő elvesztésekor súlyos depresszióba esett.

Hogyan?
Fejbe lőtte magát.