Nem élhetnek pornó nélkül

2006.07.17. 11:18

Olvasóink szavaztak bőszen, kérdésünkre pár nap alatt közel 18 ezer voks érkezett. Tévés témák közül pornó kell és tudomány, a szappanopera nem nyerő, a gazdasági tévé unalmas, a komolyzenei csatorna meg komoly.

Egyre nagyobb választékkal szembesül a kanapéra lehuppanó, távirányítót kézbe vevő, hazai tévéző, a kisebb, tematikus csatornák igyekeznek betörni minden szabadon hagyott résbe. A rémisztő, cuppogó Neptunusz-lakók támadásaira kíváncsi néző az AXN sci-fi csatornájára kattint, a múmiák titkain a Spektrumon borzonghat, operákat és jazzkoncerteket a Mezzón nézhet, Maya és Miguel kalandjain a Minimaxon derülhet, hatalmas gólokra a Sport 1-en lelhet, nőcis, csacsogós témákra talál ugyanakkor a Club tévén. A Coolon erős a meleg téma, az íncsiklandozó étkeket bemutató TV Paprikát sokáig nem lehet nézni üres gyomorral, a múltba pedig a Filmmúzeummal utazhatunk. A Jetix és a Cartoon Network műsorát bambulva az alsósok érzik kiválóan magukat, a Hustler TV-re szüleik tapadnak éjfél körül, az Animal Planeten megtudjuk, hogy kell bepólyázni egy róka törött lábát, a Travel Channel meg képzeletben elvisz Új-Zélandra, ha már nincs pénz az útra.

11 kategóriát állítottunk fel: olvasóink 25,6 százaléka vállalta, hogy egészen jól meglenne kistévék nélkül, de morcos lenne, ha a pornócsatornát is elvennék tőle. A tudományos, "okos" csatornákat is sokan szeretik, a válaszadók ötöde véli úgy, hogy sivárabb lenne az élete a National Geographic vagy a Discovery nélkül. A sportot sem adja könnyen olvasóink 14 százaléka, ők - ha már nem a négy nagy tévét követik - szívesen leülnek megnézni egy Arsenal-Liverpoolt. A többi téma már nem izgatja annyira a sokaságot, noha "alapfelszerelésnek" számít a könnyűzenei csatorna (több is akad, van választék) vagy az Animal Planet.

Sok tematikus tévé fogható. Mely nélkül lenne sivárabb az élete?

1. Pornó 25,6%
2. Tudományos 21,2%
3. Sport 14,5%
4. Állatos 9,2%
5. Könyűzenei 7,1%
6. Rajzfilmes 6,4%
7. Utazós 5,4%
8. Főzös tévé 4,5%
9. Szappanos 2,4%
10. Komolyzenei 2,2%
11. Gazdasági 2%


Összesen: 17 731 ezer szavazat

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK