Született feleségek osztják az Emmyt

2006.08.07. 10:31

A jelöltek és nyertesek névsora mellett az is érdekes lehet egy díjkiosztó kapcsán, hogy kik adják át az ominózus díjakat. Az idei Emmyt átadók népes táborához, Eva Longoria és Felicity Huffman személyében, a Született feleségek két sztárja is csatlakozott. 

A tévé Oscarjának becézett Emmy-díj átadására augusztus 27-én, immár ötvennyolcadik alkalommal kerül sor. Ilyen magas presztízsű díjat nemcsak kapni, de adni is jó, vagy legalábbis megtiszteltetés. Az idei show házigazdája a díjkiosztót közvetítő NBC csatorna egyik embere, Conan O'Brien lesz, aki a Late Night With Conan O'Brien című műsorral lopta be magát a nézők szívébe.

Amellett, hogy O'Brien végig konferálja az eseményeket, természetesen jó pár híresség feltűnik még a színpadon, akik átadják a díjakat a nyerteseknek. Közülük nem egy - például Kiefer Sutherland vagy Helen Mirren - esélyes valamelyik másik kategóriában. Sutherlandet a 24-ben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb drámai színész kategóriájában, Mirren pedig az HBO minisorozatának, az Elizabeth I-nek a címszerepéért zsebelheti be az Emmyt.  

Az átadók közt szerepelnek korábbi nyertesek is, mint például a Maffiózok sztárja, James Gandolfini vagy a már említett született feleség, Felicity Huffman (a sorozat Lynette-je). Meglepetésre a tavaly taroló Született feleségek idén legfeljebb csak mellékkategóriákban nyerhet, így Huffman és a sorozatban Gabyt alakító, Eva Longoria is csak adhatja, és nem kaphatja a díjakat.  

Hasonló helyzetben van House doktor, azaz Hugh Laurie is, akit tavaly ugyan jelöltek, de James Spader akkor elhappolta előle a díjat ("csak" a Golden Globe-ot kapta meg), idén pedig a sorozat négy jelölése közül egyik sem az övé. Mellettük az Emmyt átadja valakinek többek között a Prison Break (magyarul augusztus végén indul, Szökés címmel) üdvöskéje, Wentworth Miller, a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry (aki ősszel, a Studio 60 című sorozattal tér vissza) és Jennifer Love Hewitt is.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK