Akik nem képesek meghalni

2006.08.16. 12:55

A többi halhatatlantól eléggé elüt Sabrina személye, akinek figuráját nem veszi körül állandó misztikus köd - nincs is igazán kimondva, hogy halhatatlan lenne, de az őt nevelő pár száz éves nagynénik még mindig elég jól tartják magukat, így valószínű, hogy Sabrinára is ez a sors van kiszabva. Ő, mint a sorozat címéből (Sabrina, a tiniboszorkány) is világosan kitűnik, boszorkánysága okán van halhatatlanságra ítélve.

Azt a tényt viszont, hogy a lány boszorkány, nem komolyan, hatalmas érzelmi viharokkal kísérve mutatják meg a készítők (mint például a Bűbájos boszorkák esetében), hanem éppen ellenkezőleg: ez a humoros jelenetek legfőbb forrása. A sorozat abban a tekintetben a Smallville-hez hasonlít, hogy itt is egy kamaszt látunk, aki próbálgatja szuperképességeit - de a Sabrina esetében sokkal viccesebbre van véve a figura.

Számtalan kínos vagy komikus helyzet adódik ugyanis abból, hogy a lánynak még barátai előtt is titkolnia kell boszorkány mivoltát. A dolgot persze nehezíti, hogy a halandó haverok mindig éppen akkor érkeznek vendégségbe, amikor a mesevilágból is ott tartózkodik egy-két látogató - és persze a folyton dumáló macskát is nehéz elhallgattatni. A két világ között egyébként, akárcsak a Narniá-ban, egy szekrényen keresztül lehet közlekedni. 

A nézők számára humoros, de Sabrinának éppenséggel kellemetlen szituációk másik fele abból adódik, hogy a lány nem ismeri pontosan a szabályokat, azt, hogy milyen esetekben nem használhatja varázserejét, vagy hogy milyen következményei vannak például annak, ha egy boszorkány nem szerelemből csókol meg egy fiút. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK