Akik nem képesek meghalni

2006.08.16. 12:55

Ha így névről elsőre nem ugrik be, eláruljuk, hogy Raphael "Rafe" Cain a nemes egyszerűséggel A halhatatlan (The Immortal) címet viselő kanadai sorozat főszereplője. Megszemélyesítője a hosszú hajú, borostás Lorenzo Lamas, aki kinézetével tipikusan az a fajta rosszfiú, aki közben jó. A sorozatból mindössze egy évadot készítettek el 2000-ben - talán nem véletlenül, ugyanis végig elég erős a Hegylakó-utánérzés a filmben.

Az alapsztori szerint Cain feleségét megölik bizonyos démonok, még valamikor a tizenhatodik században - sőt ha ez nem lenne elég, még a lányát is elrabolják. Cainnak több sem kell, megesküszik, hogy bosszút áll a démonokon. Hogy ezt be tudja teljesíteni, segítőjével együtt halhatatlanságot kap, így egészen napjainkig üldözheti a gonoszokat.

A démonvadász szerepének tudatában elsőre elég furának tűnhet a névválasztás, hiszen Cain, vagyis a bibliai Káin a gyilkosok ősképe, egyfajta ősgonosz. A keresztnév archetípusa, Raphael viszont az egyik arkangyal, tehát természeténél fogva jó. Raphael Cain tulajdonképpen a jó ember, aki gyilkol. (Igazság szerint Káin is ez, hiszen az Úr szeretetéért gyilkolt, kell benne lennie jóságnak.)

Kis sarkítással el is jutottunk odáig, hogy miért a visszafogott színészi teljesítményt nyújtó Lorenzo Lamast választották ki a szerepre a készítők. Ilyen jóképű fickó mellé viszont mindenképp dukál legalább egy nő, akivel hamarosan találkozik is: Dr. Sara Beckman (a fura nevű April Telek játssza) történetesen a parapszichológia doktora, és micsoda véletlen, éppen a démonokra szakosodott. Így sokat segíthet Cainnak - persze Cain is neki, hiszen rögtön az első randin megmenti a rá szabadult gonoszoktól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK