Bertalan Ágnes alakítja a TV2 készülő, Egy rém  rendes család Budapesten című sorozatában Bándi Jucit, a főhős, Bándi Sanyi feleségét. Karakterét önző, de szerethető figuraként definiálja.

A harmincnyolc éves színésznő tizennyolc éven keresztül játszott Budapest egyik legnépszerűbb művészszínházában, a Katona József Színházban, ahonnan idén tavasszal búcsúzott el. Szinte ezzel egy időben érkezett a lehetőség: részt vehet egy válogatáson, ahol a magyar Rém rendes család főszereplőnőjét is keresték, és a hosszú, több fordulós folyamat végén Ágit választotta ki a nemzetközi csapat Juci karakterének megformálására.

Ági, éppen úgy, ahogyan a sorozatbeli férjét alakító Szervét Tibor is, nem látott az eredeti sorozatból lényegében egy részt sem (ami szinte hihetetlen, hiszen több tévé is adta, sok ismétléssel), de igyekezett gyorsan pótolni ezt, és jókat derült az amerikai változaton. Az első forgatási perióduson már túl vannak a színészek, és a színésznő felszabadultan mesélt az elmúlt pár napról.

Forrás: [origo]

"A karakterem, Juci, egy igazi önző dög, de nagyon szerethető. Szinte semmilyen közös vonásunk sincsen, így igazán lubickolhatok ebben a szerepben. A férjemet, Sanyit alakító Szervét Tiborral sajnos eddigi pályánk alatt még nem volt lehetőségem együtt dolgozni, de szinte az első pillanattól közös nyelvet beszélünk. Nagyon tetszenek a karaktereink, Tibor például már szinte teljesen Bándi Sanyi. Van egy focilabda formájú párna például a díszletben, ami Sanyi kedvenc játéka, és a múltkor, már jeleneten kívül, véletlenül ráültem. Tibor már messziről kiabált, védve tulajdonát, hogy azonnal szálljak le a párnájáról" - emlékezett.

Forrás: [origo]

Bertalan Ágnes a való életben is két gyermek édesanyja, férje Egressy Zoltán drámaíró, aki a Portugál című darabbal szakmai elismeréseket kapott. Az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatot októberben tűzi műsorára a TV2, hetente egyszer, főműsoridőben.