A Mokka rendületlenül tartja magát a 18-49-es célcsoportban, noha a teljes lakosságnál a Nap-kelte vezeti a mezőnyt. Ezúttal a TV2 reggeli műsorának főszerkesztőjét, Szörényi Pétert kérdeztük.

Az elmúlt hetekben három cikkben is foglalkoztunk az RTL Klub Reggeli-jével. Megírtuk, mikor nyolc műsorvezetőnek intettek búcsút, foglalkoztunk a csalódott Lang Györgyivel, kinek leginkább a kirúgás stílusa fájt, majd az új főszerkesztőt is faggattuk. Ezúttal a nagy rivális, a Mokka főszerkesztőjét kérdeztük az eredményekről, a közelmúltról és az őszről.

"Bár nem teljesen azonos műsorsávban mennek, elmondható, hogy a múlt heti nézettségi versenyt is megnyerte a Mokka a 18 és 49 éves kor közti nézőknél. Számunkra ez a célközönség, bár belátom, hogy a Nap-kelte vezet a teljes lakosságnál" - pillantott rá az AGB Nielsen adataira Szörényi Péter. Ő 2004 szeptemberében került a Mokká-hoz, sőt, a TV2-höz is: korábban nem volt semmi köze a nézettségi buktát hozó Lazac-hoz. Előtte is a hírek, szórakoztatás világában dolgozott, de mobilcégnél, wapos szolgáltatásokkal foglalkozott.

A Mokka akkor ért fordulóponthoz, amikor Liptai Claudia szülni ment, Havas Henrik pedig hosszabb szabadságot vett ki, ekkor jött a Multimilliomos megszűnése óta képernyő nélkül lévő Jakupcsek Gabriella és az önkéntes száműzetésből - így Olaszországból - visszatérő Csiszár Jenő. "Erősen javulnak. Fontos volt, hogy megtalálják a megfelelő, egymás közti kommunikációt, ami a show része. Ki kellett alakítaniuk a saját képüket, erre pedig időre volt szükség. Jenőnél nem erőltettük a régi 'médiagenya' szerepet, ő inkább egy messziről jött, érdeklődő értelmiségit alakít. Ez nem azt jelenti, hogy nincs képben, inkább azt, hogy rácsodálkozik néha a magyarországi viszonyokra, újra és újra megdöbben, hogy miket lehet tenni ebben az országban, az EU-n belül. A bulvárosabb résznél szabadabban mozoghat, ott kicsit más a stílusa is, másképp kérdez" - vélte a főszerkesztő.

Forrás: [origo]

Jakupcsek Gabriella

A műsorvezetők mögött álló csapat úgy látja, hogy Jakupcsek Gabi a legjobb a reggel nyolc óra utáni részben, például a Kondor-sagát "bravúrosan" vitte végig. Kérdésünkre, hogy milyen a műsorvezetők megítélése, a nyári számokat kaptuk: az "új" arcok, párosok bevezetése időigényes folyamat, így volt egy időszak, július közepe és augusztus közepe közt, mikor fej-fej mellett haladtak a nagy tévék a kereskedelmi célcsoportban, hol a TV2, hol az RTL, hol az M1 nyerte a nézettséget. "Ősszel derül majd ki, hogy mennyire szeretik őket valójában. A váltás gyakran nézettségvesztéssel jár" - fűzte hozzá.

"A megszokott és megismert párosok együtt fognak szerepelni. Havas Henrik már szeptember elsején felbukkan, utána lesz majd egy olyan hét is, mikor Jakupcsek Gabival lesz párban. Érdekes öt nap lesz, mivel mindketten vezető típusok, vezérhegedűsök, miközben Claudia inkább egy 'basszusgitáros', főképp Henrik mellett. Liptai szeptember 25-én jön vissza a Mokká-ba" - informált Szörényi.