Az ausztrál természetfilmes Steve Irwin ma reggel halt meg, egy rája végzett vele, tengeralatti filmforgatás során.

A dokumentum-filmekre specializálódott Steve Irwin, akit a magyar nézők főképp a Spektrum, National Geographic vagy az Animal Planet műsoraiból ismerhetnek, ma reggel halt meg Ausztrália partjainál. A 44 évet élt filmes - szemtanúk és a helyszínre érkezett mentők állítása szerint - Queensland északi részén, Port Douglas mellett egy tengeri dokumentum-filmen dolgozott, mikor egy közönséges mérges rája végzett vele.

Rendőrségi közlés szerint helikopteres mentésre is sor került, egy közeli helyszínen próbálták volna megmenteni Iwin életét, ám a népszerű filmes már a mentők érkezése előtt meghalt. Vélhetően a rája okozta sebek okozták szívének leállását.

A vadállatokkal gyakran együtt szereplő, és gyerekkorának egy részét is krokodilok közt töltő Irwin főképp az Animal Planetnek dolgozott, közel ötven dokumentum-filmet készített. Személye játékboltban is kapható műanyag akciófiguraként is tovább él, de könyveket is írt, számítógépes játék is készült róla. Természetfilmjei, a számítások szerint 200 millió tévénézőhöz jutottak el világszerte. A krokodilvadász Ausztrália egyik nagy kedvence, és két gyermek apja volt.