Van-e annál felemelőbb érzés, mint amikor két kedvelt karakter, legyen szó könyvről, mozifilmről vagy tévésorozatról, egy szenvedélyes csókot vált? Bizony van. Az a csók, amely a kérdéses műfaj két olyan szereplője között történik meg, akik valamilyen oknál fogva vagy utálják egymást, vagy pedig ellenállhatatlan vágyat éreznek egymás átkarolására és arra, hogy a másik fülébe szerelmetes szavakat búgjanak, mégis belső vagy külső körülmények hatására, esetleg az írói cinizmus és kaján kárörvendésnek köszönhetően, sosem teljesedik be. Megpróbáltuk a tévés sorozat-történelem tíz legszebb, de soha el nem csattanó (vagy nagyon ritkán látható) csókját felvonultatni.

Megpróbáltuk megkeresni azokat az egymásra találásokat, melyekért leginkább szorított a néző, s melyek után a legtöbb papír zsebkendőt sírtuk tele örömkönnyeinkkel. Természetesen csalunk, mert olykor sem a szereplők, sem a sorozatok írói nem bírták a feszültséget és évek elteltével - a folyamatos rimánkodás, életveszélyes, rajongói fenyegetések, komoly hisztik hatására - belekanyarítottak a felek történetébe egy röpke puszit vagy együttlétet.

Lost

Sztori: A legnézettebb hazai sorozatban, amely egy szigetre lezuhant repülőgép túlélő utasainak sorsát regéli el, furcsa szerelmi háromszög bontakozott ki a jó, a rossz és a szép között. Kate, a főhősnő érzelmei flippergolyóként csapódnak ide-oda a két lovag, a dalia doktor Jack és a kevésbé délceg, de annál mocskosszájúbb Sawyer között, és mivel a sorozat még jelenleg is tart, ki tudja, hogy végül hol köt ki. Mi a logikával dacolva a rosszfiúra tesszük a fogadásra szánt összegünket. Olvasóink szerint ugyan Shannon és Jack a legszebbek, de erről bővebben itt.

Csattant-e? Előfordult, de csak hirtelen felindulásból, és azt is egy instant haragszomrád követte, így nem is biztos, hogy igazi csóknak számított a második évadban történt puszi. Persze a szereplők múltbeli történetét egyelőre homály fedi, így nem is tudhatjuk, hogy nem találkoztak-e közülük valakik a múltban, tehát semmiben nem lehetünk biztosak, már ami a csókokat illeti.

Értékelés: A romantikus ügyekben bizonytalanságban tartott rajongók mégsem inkább a szerelmi háromszöggel foglalkoznak, hanem a sziget rejtélye iránt érdeklődnek - és ez így is van jól. 1, de fent tartjuk a lehetőségét a műsorváltozásnak, hiszen a sorozat októberben folytatódik Amerikában a 3. évaddal és ki tudja, hogy merre veti hőseinket a sors.