Vasárnap elárasztja a szépség a világot

2006.09.29. 12:07

Vasárnap kerül sor a Miss World 2006 adására, melyben megválasztják a világ legszebb hölgyét. A közvetítést a világon mindenhol láthatják a tévénézők.

Az idén 56. alkalommal megrendezett világszépe-választás az elvárások szerint körülbelül kétszáz ország kétmilliárd nézőjét vonzza majd a képernyők elé. A közvetítés a lengyelországi Varsóból zajlik, de az egész világon fogható lesz, ami így is van rendjén, hiszen ez az egyik legnézettebb tévés esemény, népszerűsége még a futball-világbajnokságéval vagy az olimpiai játékokéval is vetekszik. (És, tegyük hozzá, ezt is inkább férfiaknak találták ki.)

A közvetítést nem csak a tévétársaságok között kellett megszervezni, hiszen most már a mobilszolgáltatók is beleszólnak a dologba: a végső döntés ugyanis nem valamilyen szakmai zsűri, hanem a tévénézők kezében van - és a "kezében van" szókapcsolat itt konkrét értelemben is helytálló, hiszen a lelkes rajongók telefonjuk segítségével, SMS útján adhatják le szavazatukat kedvencükre.

A száznégy szépség között természetesen ott van a mi Tóth Renátánk is, más kérdés, hogy a lengyel sajtó az ausztrál Sabrina Houssamit és a libanoni Annabella Hilalt kiáltotta ki a verseny nagy esélyesének. A lányok - a felkészülések alatt - bejárták már fél Lengyelországot, miközben különféle formában mérkőzhettek meg egymással: Miss Venezuela például már a fürdőruhás bemutató győztesének tudhatja magát, Miss Kanada pedig kerékpáros versenyt nyert - bár ez utóbbi készségnek valószínűleg nem sok hasznát lehet venni a döntőn.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK