A Cobra 11 fontosabb, mint Sólyom

2006.10.03. 12:12

A Barátok közt-nek nincs ellenfele, jól mennek a bulváros magazinműsorok, a Cobra 11 pedig nézettebb volt, mint a köztársasági elnök beszéde, azaz bejött az RTL Klub húzása. Viszonylag jól debütált a Megatánc, ugyanakkor szerda este külön csata megy: a 18-49-es célcsoportnál 31,4 százaléka a Lila Akác közre, a Született feleségek-re figyelt, 29,4 százalék pedig A szökés-t, a komor fegyház épületét leste, vajh mely ablakból ugrik ki egy elszánt fegyenc. Itt persze a Bajnokok Ligája is jól bekavart.

Az elmúlt héten átlagosan az RTL Klubot nézték legtöbben, 27,4 százalékos közönségarányt ért el a csatorna, amitől nem sokkal marad el a 24,8 százalékon álló TV2. A teljes lakosságnál az m1 15,7, a Viasat 3 pedig kerek 5 százalékot jegyezhetett fel. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél, ami a kereskedelmi adók fő célcsoportja, 29,5 százalék az RTL eredménye, miközben 25,1 százalékban a TV2-t nézték a tévézők. A fiatalabbaknál nem szereti megmérni magát az m1, ami a 10,1 százalékot látva érthető is. A kategóriában a Viasat a negyedik, 5,8 százalékos átlagos nézettséggel.

Szinte felesleges is leírni, újra meg újra: a nézettségi lista élén a Barátok közt tanyázik, semmi nem fenyegeti uralmát. A legnézettebb (dupla)epizód a csütörtöki volt, 1,98 millió nézőt ültetett le a képernyő elé Miklós és Claudia örök harca a Berényi Kft. ügyvezetői posztjáért, talán ebből lesz az új százéves háború. A Fókusz futott be a második helyre pénteken, majd a dobogó harmadik fokát egy másik magazinműsor, a riválisnál futó Aktív csípte meg. A negyedik helyen felbukkan az Áll az alku, ötödik pedig az a Cobra 11, melyet nem akart levenni az RTL Klub holmi helyhatósági választások miatt. És milyen bölcsen tette, hiszen 1,55 millióan nézték, azaz a tévé előtt ücsörgő lakosság 32 százaléka fittyet hányt a köztársasági elnök beszédére és a felméréseket magyarázó szociológusokra.

Fábry rendhagyó Esti Showder-e ért be a hatodik helyre, 1,53 millió nézővel, majd három TV2-es műsor jön, az Activity, a szombati Tények és a keddre csúszott Megatánc. A tehetségkutató első (casting)adása viszonylag jól rajtolt, 32,6 százalékot ért el, átlagosan 1,32 millió néző figyelte. Egy amerikai akciófilmet indított ellene az RTL Klub ezúttal, de akkor lesz igazán izgalmas a csata, ha hétvégére kerül a Megatánc, és megkapja ellenfélnek a tavasszal pazar eredményeket produkáló Szombat esti láz című showműsort - ennek fináléját többen követték, mint a futball vb-döntőt. A tizedik helyre befért még a német autópálya-rendőröket megelőző, vasárnapi RTL-es Híradó.

Az m1 legnézettebb műsora az elmúlt héten a Voks 2006 című választási adás volt vasárnap este hét és éjfél között, erre átlagosan 1 millió 26 ezer néző figyelt, ami nem rossz, figyelembe véve, hogy 11-re szinte minden eldőlt - és ezzel a néző is, aludni. Az m1 még a megújult Kékfény 1 millió 7 ezer nézőjének örülhetett, de a keddi Híradó is hozott 965 ezer nézőt, nem is beszélve az Önök kérték című kívánságműsor 908 ezer nézőjéről.

A Viasat eredményeiben nagy meglepetés nincs, hacsak az nem, hogy BL-meccs nem került be a három legnézettebb műsorba. A negyedik legnépszerűbb hazai csatornánál továbbra is A helyszínelők viszik a prímet (333 ezer néző), de a New York-i társak sem maradtak le túlzottan, a múlt csütörtöki epizódot 325 ezer magyar figyelte az AGB Nielsen mérései szerint. Az Emberi történetek 284 ezer tévézőt csábított szombat este, ezzel a háziverseny harmadik dobogósa lett.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK