Győzike mellett egy másik tévésztár, a Barátok közt egykori Hoffer Misije, azaz Halász Gábor is indult a helyhatósági választásokon - ő lényegesen nagyobb sikerrel.

Mint arról cikkeztünk korábban, Győzike csúnyán leégett a vasárnapi választáson, Nógrádmegyeren: a polgármesteri címet elnyerő Verbói Gábor 588 szavazatával szemben mindössze 36 voksot sikerült összekaparnia. Ezzel szemben Halász Gábor kampánya olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az ifjú médiasztár mostantól a közigazgatásban is megmutathatja tehetségét - ha az egész országnak ezúttal nem is, de Kiskutas alig kétszáz lakójának mindenképpen. A Zalaegerszegtől mintegy tíz kilométerre fekvő kis településen óriási fölénnyel győzött a Barátok közt Hoffer Misije: független jelöltként a szavazatok 64 százalékát sikerült megszereznie.

A legalább négy évig a polgármesteri szerepet gyakorló fiú a Barátok közt-ben tűnt fel annak idején: kedves, tisztességes - és ennek megfelelően kissé unalmas - karakterét önnön homoszexualitásával való vívódása tette a nézők szemében izgalmassá; személyéhez köthető állítólag a magyar televíziózás első meleg csókja is. A szappanopera készítői aztán szép sorjában az egész Hoffer családot kiírták a sorozatból, így Misinek barátjával, Robival együtt Pécsre kellett költöznie.

Halász nem bánta meg a váltást, a Barátok közt után egy ideig a TV2 reggeli műsorát, a Lazac-ot vezette filmbéli testvérével, Konta Barbarával, majd kiadott egy könyvet Ellenségek közt címmel, amely a szappanoperában való szereplés árnyoldalait boncolgatta. Ennek természetesen nem mindenki örült, Halász szerint a Barátok közt fejesei a karrierjét is megpróbálták derékba törni - bár ez nem sikerült, hősünk mégis lekerült a képernyőről: elkezdett rendezni, most pedig polgármester lett.