A Sony Pictures Television International (SPTI) és Közép-Európa vezető gyermekcsatornája, a Minimax ma bejelentette, hogy az SPTI megvásárolta az anime (japán animációs film) sorozatokat sugárzó A+ csatornát, amelyet eddig Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában a Minimax üzemeltetett.

A felvásárlást követően az A+ a világszerte 45 csatornát üzemeltető SPTI nemzetközi hálózatának tagja lesz. A tranzakciót Ross Hair, az SPTI nemzetközi hálózatért felelős elnökhelyettese, valamint dr. Hajós Balázs, a Minimax ügyvezető igazgatója jelentette be.

A SPTI és a Minimax közötti együttműködés értelmében az SPTI nemzetközi hálózata koordinálja az A+ tevékenységét londoni központjából a jövőben, a Minimax pedig folytatja az A+ operatív irányítását Budapestről. Az új csatorna szolgáltatásán kívül, az SPTI budapesti csapata továbbra is felelős lesz az AXN, AXN SCI-FI és az AXN CRIME csatornák üzemeltetéséért.

Az A+ továbbra is anime rajzfilmeket sugároz a Minimax frekvenciáján a megszokott idősávban, minden nap este 8 és hajnali 2 óra között, így az A+ továbbra is a már megszokott programokat kínálja nézői számára.

Az A+, amely vezető a 20 órás idősávban 13-17 közötti korosztályt célzó csatornák között, a régió egyetlen, kizárólag anime-rajzfilmeket sugárzó csatornája. Jelenleg több mint 4 millió nézőhöz jut el.