Staraoke címmel augusztus végén indult a Minimax zenei műsora: a gyerekvetélkedőben tíz héten keresztül mérhetik össze a versenyzők énektudásukat. A csatorna életében fontos állomás ez, hiszen ez az első saját vetélkedője. Nézd a végét, és nyerj ajándékcsomagot pólóval, minirádióval, Minimax-esernyővel!

A Minimax csatorna történetének fontos állomásához érkezett, a hazai gyerektelevíziók között elsőként saját készítésű zenei műsorral jelentkezett. Egyik legfontosabb célkitűzése, hogy erőszakmentes, színvonalas programokkal, tanítva szórakoztassa a gyermekeket. Műsorán sokféle nemzetközi és magyar rajzfilm közül lehet válogatni, és Mininews néven saját programajánló műsort is készít. Ősszel azonban a csatorna egy nagyobb saját készítésű produkciót is bemutatott, ez a finn licence alapján készült Staraoke.

A műsor minden szombaton várja a televízió elé a kisebbeket és nagyobbakat. Egy-egy adásban két gyermek mérheti össze énektudását a karaoke alapjait felhasználva. A nyertesek hazavihetik a Staraoke szoftvert, mely segítségével akár házi versenyeket is szervezhetnek az egész család számára. A tizenöt perces műsorokat egy fiatal testvérpár, Pásztor Noémi Virág és Pásztor Patrícia vezeti. A műsorban nincs zsűri, a versenyzők pontozását egy szoftver végzi.

minimax

"A Staraoke című műsorral egy Finnországban nagyon népszerű program licencét vásároltunk meg. A műsor azonban nem egyszerűen a finn adás másolata, sok elemét átdolgoztuk, magyarítottuk" - mondta Szigeti Anikó, a Staraoke producere. Az énekes műsor augusztus 26. és október 28. között minden szombat délelőtt 10 órakor látható a Minimax csatornán, a műsor honlapján - www.staraoke.hu - pedig számos érdekességet találhat az internetező, mint például interjúkat a műsorvezetőkkel, Patríciával és Virággal és rengeteg mulatságos jelenetet, amelyek a műsorból kimaradtak.