RTL Klub: Antal Imre váltja Fábryt

2006.10.17. 14:02

Október 23-án Esti Showder lesz, egy hétre rá, csütörtökön pedig jön a Szeszélyes című műsor, Antal Imrével. Fábry műsora persze nem szűnik meg, kéthetente marad adásban.

Több mint 25 évvel ezelőtt indult a Szeszélyes évszakok: alkotói 2003-ban ünnepelték a 175. adást. Összesen 173 színész lépett fel a kabaréban az idők során, és úgy tűnt, hogy Antal Imre viccei maradnak az MTV-n. Szünet állt be két évvel ezelőtt, majd felröppent a hír, hogy a nagybeteg viccmesterrel folytatást tervez a vele nyugdíjazása óta szerződésben álló Szféra TV. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy van-e valós igény a humoristára, hogy mely csatornán bukkan fel legközelebb, mindenesetre a bulvársajtó előszeretettel foglalkozik vele kórházi kezelése óta. Az MTV sajtóosztálya pár héttel ezelőtt még úgy tudta, hogy az m1-re kerül a megújult kabaré.

Az RTL Klub ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentette büszkén, hogy "Antal Imre az RTL Klub új sztárja", és november 2-án, csütörtökön, rögvest a közel kétmilliós nézettségű Barátok közt után a csatornán kerül adásba a Szeszélyes című kabaré. Oltványi Tamás, a műsor producere cégüket, a Szféra Tv-t a "legnagyobb humorgyártó műhelyként" definiálta, elbüszkélkedve azzal, hogy 360 egyórás műsort készítettek eddig. "Reméljük, hogy a jó nézettség a műsor jövőjét is megalapozza. Tudjuk, hogy mi az RTL Klub célközönsége, így a fiatalabbakat is megcélozzuk ezzel az új produkcióval" - mondta. A Szeszélyes évszakok név az MTV tulajdonában van, így több ízben hangsúlyozták, hogy ez nem folytatás, hanem vadonatúj produkció, új díszletekkel - sőt, Maksa Zoltán blokkja is új nevet kapott.

"Jövő szerdán kezdődnek a felvételek, de mindenki tudja, hogy milyen nehéz egy hónap alatt elkészíteni egy ilyen műsort. A díszletek nagyon szépek, újak, mi pedig örülünk, mert ilyen professzionális csapattal még nem találkoztunk" - lelkendezett a producer, miközben kiemelte Szilágyi András rendező vagy Svéd Pál társproducer szerepét. Mivel úgy tartják, hogy a mai tévézőnek mások az igényei, mint korábban, sokkal türelmetlenebb a készülék előtt, az ígérik, hogy a műsor nyelvezete is felfrissül.

Antal Imre természetesen örül, hogy a legnézettebb csatornán bukkanhat fel újra. "Annak is örülök, hogy nem írtak le, hogy nem mondták, hogy menjen már a francba. Nem megyek!" - humorizált a Szeszélyes évszakok korábbi arca - azé a műsoré, mely az MTV nézettségi mélypontján, 3-4 évvel ezelőtt is kimagasló nézettséget ért el a köztévén, és másnap gondterhelt homlokráncolásra késztette a kereskedelmi tévék AGB-s nézettségi görbéket böngésző programigazgatóit.

"Az MTV alapállásáról hadd ne beszéljek. Az RTL Klub reagált elsőként, felismerve a nézői igényt. Azt az igényt, ami korábban is megvolt, és most is létezik" - reagált az [origo] kérdésére a producer, mikor a csatornaváltás okát firtattuk. A műsor tehát bő két hét múlva adásban: a viccmesélő munkáját a képernyőn - többek közt - Beleznay Endre, Forgách Gábor, Maksa Zoltán segítik. Hogy egyszeri alkalomról van-e szó, netán gyakrabban kerül adásba a humorista, az nem csak a nézettségi adatoktól, hanem Antal Imre egészségi állapotától is függ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK