A legmegbízhatóbb tévés dokik

2006.10.26. 8:49

A legidegesítőbb, illetve legijesztőbb tévés arcok megválasztása után most sokkal konkrétabb szavazásra került sor: a nézőknek arról kellett dönteniük, hogy melyik tévés dokira bíznák leginkább az életüket.

A TV Guide magazin szavazásán nem számított a rossz modor vagy a bántó magatartás, a szavazók, úgy tűnik, szigorúan szakmai szempontokra koncentráltak. Így nyerhette el a Hugh Laurie által megszemélyesített Dr. House a legmegbízhatóbb tévés doki címét, maga mögé utasítva a Vészhelyzet jámbor orvosait is. House - bár modorán kétségkívül volna mit csiszolni - rendkívüli érzékkel tárja fel a legritkább betegségek okát is, ezen képessége pedig a többi kolléga fölé emeli őt.

A beszólogató doki végeredményben a voksok harminchat százalékát kapta meg, jócskán ráverve ezzel a második helyezett huszonkét százalékára. Az ezüstérmet egy jóval simulényokabb karakter, jelesül a Grace klinika jóvágású sebésze nyerte el. A Patrick Dempsey által megjelenített Derek Shepherdet egyenesen a klinika feje "hozatta" New Yorkból, mostanra pedig annyira jól beilleszkedett, hogy már ő maga is esélyes a főnöki székre.

A világ ötven legszebb embere közé is beválasztott Goran Visnijc karaktere, a Vészhelyzet Kovac dokija ezen a szavazáson a harmadik helyre szorult, mindössze egy százalékkal lemaradva a Grace klinika favoritjától. A horvát származású orvost közvetlen kollégája, Kerry Weaver (Laura Innes játssza) követi a listán - a legjobb ötbe pedig még egy idehaza kevésbé ismert sorozat, a Scrubs egyik orvosa került. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK